Şansal Büyüka: Galatasaray'ın hakkıydı, ihaneti önledi

Şansal Büyüka, Galatasaray - Gaziantep FK karşılaşmasındaki hakem hatasını eleştirerek "Galibiyet Galatasaray’ın hakkıydı, bu galibiyetle "futbola ihaneti" önledi" dedi.

SPOR 06.09.2022, 12:20
5
Şansal Büyüka: Galatasaray'ın hakkıydı, ihaneti önledi
Şansal Büyüka, Galatasaray - Gaziantep FK karşılaşmasındaki hakem hatasını eleştirdi. Milliyet gazetesindeki köşe yazısında usta yorumcu maçtaki hakem hatasını eleştirerek "Galibiyet Galatasaray’ın hakkıydı, bu galibiyetle "futbola ihaneti" önledi" dedi.
"Elin ya da dirseğin rakibin yüzüyle buluşmasını "“elimize - yüzümüze" bulaştırdık…" diyen Şansal Büyüka, Abdülkadir'e verilen kırmızı kart ile ilgili olarak şu yorumda bulundu:

Yazısının devamında usta yorumcu Gaziantep takımı koca bir ikinci yarıyı bir fazla oynamasına rağmen, bunu bir dakika bile farkettiremediğini belirterek, "Sürekli savunmada kaldı, telaş yaptı, topu tutamadı, iki pas yapamadı , “bir puanı“ kar saydı ama o hesabı da tutmadı...Galibiyet Galatasaray’ın hakkıydı… Gaziantep bir puanı alsa, inanın futbola ihanet olurdu" yorumunda bulundu.

"Hücumu hiç düşünmediler, sürekli savunmada kaldılar, bir puanın yarısını bile hak etmediler... Bu Gaziantep takımı Süper Lig’de “yenilmeden” yoluna devam ediyor(du)... Düşünün Süper Lig’in halini... Düşünün bu ligin kalitesini, pardon kalitesizliğini" diyen Şansal Büyüka, yazısını şu şekilde sonlandırdı:

"Abdülkadir'in ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kart pozisyonuna, çoğu ülkede faul bile çalınmaz… Abdülkadir'in Figueiredo'nun yüzüne dirseği yok, darbesi yok, şiddeti yok… Tamam, elinin rakibinin yüzü ile buluşması var ama burada şiddet yok, darbe yok, kasıt yok… Elbette futbolda herkesin bir görüşü var… Bana göre kırmızı yanlış…"
"Tam bu yazıya noktayı koymuştum, son dakika golü geldi…Yazıyı hiç değiştirmiyorum… Tek kelimesini değiştirmiyorum... Futbolun adaleti yerini buldu… Gaziantep bu futboluyla, bu ilkel anlayışıyla puan alsa Galatasaray’a yazık olurdu, Süper Lig’e yazık olurdu, Türk futboluna yazık olurdu… Ohh olsun… Hak eden kazansın, ilkel futbol kazanmasın… Galatasaray bu galibiyetle “futbola ihaneti“ önledi"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı