Şener: Bilinçli bir ihmalkârlık olmasından endişe ediyorum

CHP Konya Milletvekili Abdüllâtif Şener, TV5’de yayınlanan “Kulis Ankara” programında, Gazeteci Mustafa Yılmaz’ın sorularını cevaplayarak, orman yangınları hakkında açıklamada bulundu.

GÜNDEM 04.08.2021, 20:50
12
Şener: Bilinçli bir ihmalkârlık olmasından endişe ediyorum
CHP Konya Milletvekili Abdüllâtif Şener, hükümetin orman yangınlarını söndürme konusundaki ihmalkârlığının imar rantı ihtimali sebebiyle kendisini çok endişelendirdiğini söyledi. Şener, “‘Bu kadar da vicdansızlık olur mu?’ diyeceksiniz; ama biz, çok gördük bunun örneklerini, çok gördük.” dedi.
Orman yangınlarının söndürülemeyişi konusunda hükümetin ihmalkâr davrandığını ileri süren Şener, bunun bilinçli bir ihmalkârlık olmasından endişe ettiğini dile getirdi.
Şener, şunları söyledi:
“Halk, yanan orman alanlarının ākibetini takip etmeli”
“Bu büyük felâket, hālâ sebepleri de belli olmadığına göre, önümüzdeki dönemi bütün vatandaşlarımızın ve ilgililerin izlemesi lâzım. Bu yangınlar neticesinde boşalan orman alanlarına çivi çaktırmamak için mücadele etmesi lâzım. Toplumsal duyarlılığın güçlendirilmesi lâzım ve her bölgede yangınlar nedeniyle hangi bölgede ormanlık alanda yangın varsa, vatandaşlarımız da, siyasî partilerimiz de, o illerdeki, ilçelerdeki parti örgütleri de bunu belirleyip, not edip, haritalar çıkarıp sürekli takip etmelidir. Ben endişe ediyorum. Gerçekten endişe ediyorum. Bütün bu alanları imar rantlarına çevirecekler mi çevirmeyecekler mi diye. Yani acaba bu söndürmedeki ihmalkârlık, arkasında rant iştahı olduğu için bilinçli olarak yapılan bir ihmalkârlık mı? ‘Bu kadar da vicdansızlık olur mu?’ diyeceksiniz; ama biz, çok gördük bunun örneklerini, çok gördük.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı