Sürücüler dikkat, sistem çöktü! Akaryakıt fiyatlarına yeni zam kapıda

Akaryakıt fiyatları otomobil sürücüleri yakından ilgilendiren bir gelişmeyle karşı karşıya. Ahmet Akın, hükümetin bütçe hedefine ulaşmak için akaryakıtta ÖTV'ye zam yapacağı söyledi.

EKONOMİ 31.08.2021, 18:25
8
Sürücüler dikkat, sistem çöktü! Akaryakıt fiyatlarına yeni zam kapıda
Akaryakıt fiyatları son bir ayda 6 kez fiyat değişimi yaşadı. Bu değişimin üçünde akaryakıta indirim geldi. Akaryakıttaki fiyat artışı 2018 yılından beri belli oranlarda Eşel Mobil Sistemi’nden karşılanıyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise hükümetin bütçe hedefine ulaşması için ikinci yarıda 55 milyar TL toplamak zorunda olduğunu savunarak hükümetin ÖTV’ye zam yapacağını belirtiyor.
Akaryakıttaki fiyat artışının belli oranlarda Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) karşılanmasına yönelik 2018 yılından bu yana uygulanan eşel mobil sisteminin çöktüğünü ifade eden Ahmet Akın, uygulanan mevcut sistem nedeniyle yeni zam ihtiyacı gündeme geldiğini söylüyor.
Ahmet Akın, “ÖTV'ye 20 Mayıs'ta yapılan zam 2 ayda yine bitti. İktidar ya bu sistemden vazgeçecek ya da ÖTV'ye yeni bir zam yapacak. 1 litre benzinden alınması gereken ÖTV 2 lira 52 kuruş yerine 67 kuruş oldu.” dedi.
Akın akaryakıt fiyatları için şunları söyledi:
“Türk Lirası'ndaki değer kaybı akaryakıtta fiyat artışlarını tetikledi. İktidarın eşel mobil uygulamasıyla fiyat artışlarını pompa fiyatlarına yansıtmamak için ÖTV'yi kullanması mevcut şartlarda sürdürülebilir değil. Pompa fiyatlarına yansıtmamak için kullandıkları ÖTV'ye 20 Mayıs'ta yapılan zam 2 ayda yine bitti. İktidar ya bu sistemden vazgeçecek ya da ÖTV'ye yeni bir zam yapacak. 1 litre benzinden alınması gereken ÖTV 2 lira 52 kuruş yerine 67 kuruş oldu. 1  litre LPG'den alınması gereken ÖTV 1 lira olması gerekirken eşel mobil dolayısıyla tutar sıfırlandı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı