TCMB'nin faiz yükseltmesine tepki: Yatırım ve üretim koşullarını elverişsizleştiriyor!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı faiz yükseltme kararlarını olumsuz bularak eleştirdi.

EKONOMİ 29.03.2024, 15:15
1
TCMB'nin faiz yükseltmesine tepki: Yatırım ve üretim koşullarını elverişsizleştiriyor!
Baran, yükseltilen faizin ulaştığı seviyenin yatırım ve üretimi elverişsiz hale getirdiğini belirtti.
TCMB enflasyonla mücadele bahanesiyle faizi yüzde 50’ye yükseltti. ATO başkanı bu faizin yatırım ve üretim koşullarını elverişsiz hale getirdiğini söyledi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yüksek enflasyon kaynaklı sıkıntıları iş dünyası dahil tüm toplumun çektiğini belirtti. Baran, enflasyonla mücadelede tek yolun başarıya ulaşma olduğunu söyledi.
Baran, ATO Mart ayı meclis toplantısında konuştu. Başkan Baran, pandemiden sonra küresel ekonomide dengelerin hala yerine oturmadığını söyledi.
Depreme rağmen Türkiye’nin 2023’te yüzde 4,5 büyüdüğünü hatırlatan Baran, Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele sürecinde yüzde 50’ye yükselttiği faizin yatırım ve üretim koşullarını elverişsiz hale getirmesinden dert yandı.
Bu sürecin geçici olduğunu ve ekonomi yönetimin politikalarının yılın ikinci yarısından itibaren daha net görüleceğini ifade eden Gürsel Baran, “Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız. Başka yolu yok” dedi.
Enflasyonun bir canavar gibi hem bireysel, hem de toplumsal ciddi zararlar verdiğine değinen Baran, “Bir yandan alım gücünü düşürürken diğer yandan işletmelerin ticaretini, karını, gelirini, üretim kabiliyetini olumsuz etkiliyor. İş dünyası olarak enflasyon ile mücadele sürecinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.
Gürsel Baran, bu dönemde mücadelenin temel taşının yerli milli üretim ve ihracat gücünü korumak olduğuna vurgu yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı