Meteoroloji uyardı: Çöl tozu o bölgeleri vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yurdun bazı bölgeleri çöl tozlarının etkisi altına girecek. Hava kalitesi ise düşecek. İşte bazı bölgelere göre hava durumu..

GÜNDEM 27.04.2024, 09:00
5
Meteoroloji uyardı: Çöl tozu o bölgeleri vuracak
Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Karabük, Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis'te sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İç Anadolu bölgesinde yer yer toz taşınımı öngörülüyor.
Hava sıcaklıklarının Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normallerine yakın, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.
Rüzgar Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü İç Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.
Bölgelere göre hava durumu ise şu şekilde:

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu. Gece saatlerinden sonra İstanbul, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Parçalı ve az bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Doğu ve Orta Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu. Bölge geneli (Eskişehir hariç) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı görülecek.

Parçalı ve çok bulutlu. Kastamonu, Karabük, Bolu ve Düzce çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu. Bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan ve Malatya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Parçalı ve az çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı