Üniversitelerde Gazze Dersi!

Gazze’de büyük bir insanlık suçu işleyen katil İsrail rejiminin suç ortağı Amerika Birleşik Devletleri hükûmeti, üniversitelerde önü alınamayan devasa protesto dalgalarıyla boğuşuyor.

GÜNDEM 26.04.2024, 04:35
Üniversitelerde Gazze Dersi!
ABD’nin en büyük ve köklü üniversitelerinde Filistinli mazlumlar için seslerini yükselten protestocular, ABD ve İsrail yönetimlerini telaşa sevk etti. Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu, Amerikan yönetimine üniversitelerdeki gösterileri durdurma çağrısında bulunurken, Gazzelilerin sesi olan protestoculara nefret kustu.

ABD’deki Columbia Üniversitesi’nde başlayan Gazze eylemleri, ülkenin dört bir yanındaki diğer üniversitelere de yayıldı. Maryland Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Brown Üniversitesi, Michigan Üniversitesi ve Texas Üniversitesi’nde binlerce öğrenci, savunmasız Filistin halkına uygulanan soykırımın durdurulması için seslerini yükseltmeye devam ediyorlar.

Amerikan üniversitelerindeki Filistin yanlısı gösteriler, İsrail’in işgalci Başbakanı Netanyahu’yu endişelendirdi. Kampüslerde, katil İsrail’in Gazze’deki sivilleri şehit etmesine karşı devam eden protestolardan endişelenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “korkunç” diye nitelediği öğrenci gösterilerinin durdurulması çağrısında bulundu. Konuyla ilgili görüntülü İngilizce mesaj yayınlayan Netanyahu, yıllardır arkasına sığındığı Yahudi düşmanlığı yalanına sığınarak Gazze’de akan kanın durmasını isteyen vicdan sahibi öğrencilerin “antisemitist” olduğunu iddia etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:01
Güneş 05:33
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:38
Yatsı 21:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı