Ürdün Kralı 2. Abdullah, Siyonist İsrail'in Refah'a olası saldırısı konusunda uyardı

Ürdün Kral 2. Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Siyonist İsrail'in Refah'a olası saldırısı konusunda uyardı.

DÜNYA 25.04.2024, 22:15
Ürdün Kralı 2. Abdullah, Siyonist İsrail'in Refah'a olası saldırısı konusunda uyardı
Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine olası bir saldırı tehlikesine karşı uyarıda bulundu ve gerilimin tırmanmasından kaçınılması gerektiğini vurguladı.
Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la telefonda görüştü.
Macron, 2. Abdullah'la görüşmesinde, bölgedeki güncel meseleleri ele aldı.
Ürdün Kralı ise, "Gazze'de acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanmasının, sivillerin korunmasının, bölgeye ulaştırılan insani yardımların artırılmasının ve süreklilik kazandırılmasının gerekliliğini" vurguladı.
2. Abdullah, Filistin halkının tüm meşru haklarını sağlayacak şekilde iki devletli çözüme dayanan adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmak için siyasi bir ufkun belirlenmesinin önemli olduğunu kaydetti.
Siyonist İsrail'in Refah'a yönelik saldırısının riskleri konusunda uyarıda bulunan 2. Abdullah, bölgedeki çatışma çemberinin genişlememesi için gerginliği düşürmeye yönelik çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah şehri, Siyonist İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu.
Siyonist İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.
Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, Siyonist İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,5 milyona ulaştı.
Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.
Siyonist İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. Siyonist İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.
Uluslararası uyarılara rağmen Refah'a saldırı planını onayladığını defalarca yineleyen Siyonist İsrail sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada saldırı için tarih belirlendiğini belirtmişti.
İsrail televizyonu KAN, Siyonist İsrail güçlerinin Refah'a kara saldırısını "çok yakında" başlatacağını bildirmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:01
Güneş 05:33
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:38
Yatsı 21:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı