“Üretim artarsa istihdam da artar”

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları “genç işsizlik” konulu basın açıklamasını gerçekleştirdi.

GÜNDEM 20.09.2021, 04:35
13
“Üretim artarsa istihdam da artar”
Açıklamada, “Ülke nüfusları ile yarışacak kadar genç işsizi olan bir ülkede ekonominin şahlandığını iddia edebilmek gerçekten hayret edilmesi gereken bir husustur.” denildi
Saadet partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan ‘genç işsizlik’ konusuna ilişkin bir basın açıklamasını gerçekleştirdi. Düzenlenen basın toplantısına Millî Görüş teşkilatlarından çok sayıda kişi katılım gösterdi. Gençlik kollarının açıklamasında, “Genç işsizlik sorunu bir doğal afet değildir. Genç işsizlik; üretimi sınırlayan, paylaşımda adaletsizliğe yol açan yanlış politikaların ürettiği insan yapısı bir sorundur. Genç işsizliği; ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak tüm boyutlarıyla birlikte ele almalıyız. Genç işsizliğin bitirilmesine dair atılacak her bir adımın, sağlık, güvenlik, eğitim ve adalet alanlarındaki yükü ciddi biçimde azaltacağı bilinci ile hareket etmek zorundayız. Genç işsizliği bitirebilmenin yolu ise istatistikler üzerinde oynamalar yapmaktan değil, istihdamı artırmaktan geçmektedir. İstihdam ise üretimin bir alt bileşenidir. Üretim arttığında istihdam da buna bağlı olarak artacaktır.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamanın son bölümünde “Söz veriyoruz! Saadet Partisi iktidarında, tek bir gencimiz dahi işsiz kalmayacaktır. Tek bir gencimiz dahi hayat pahalılığına karşı ezilmeyecektir. Hayatının en güzel yıllarını ülkesine, milletine ve insanlığa nasıl yararlı olabilirim düşüncesi ile geçirecektir. Saadet Partisi İl Gençlik Kolları olarak takatimiz yettiğince bu ülkenin gençleri için mücadele etmeye devam edeceğiz.” denildi.

* genç işsizlik verilerine göre her dört gencimizden birinin işsiz olduğu vurgulanan açıklamada, “TÜİK tarafından açıklanan 15-24 yaş arası dar ve geniş tanımlı genç işsizlik verilerini ne yazık ki üzülerek takip etmekteyiz. Son 4 hafta içerisinde iş başvurusu yapıp 2 hafta içerisinde işe başlamaya hazır olan fakat iş bulamayanlar, dar tanımlı genç işsizlik oranını vermektedir. Geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre dar tanımlı genç işsizlik oranının yüzde 23’ü aşmış olduğunu görmekteyiz. Geniş tanımlı genç işsizliğin ise yüzde 34’ün üzerinde olduğunu görüyoruz. 15-34 yaş arasında TÜİK tarafından açıklanan dar tanımlı genç işsiz sayısı 2 milyon 300 bini aşmıştır. Bu sayı Slovenya ülke nüfusu sayısına denk gelmektedir. Yine aynı yaş grubunda geniş tanımlı genç işsiz sayısı ise 3 milyon 800 bini aşmıştır. Bu sayı Gürcistan ülke nüfusu sayısına denk gelmektedir. Ülke nüfusları ile yarışacak kadar genç işsizi olan bir ülkede ekonominin şahlandığını iddia edebilmek gerçekten hayret edilmesi gereken bir diğer husustur” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı