Uzman isimden emekliyi sevindiren haber! İntibak yasası geliyor

Yerel seçimler öncesinde emeklilerin seyyanen zam beklentisi gerçekleşmedi. Uzman isim Özgür Erdursun, Yeni intibak yasasının geleceğini duyurarak kalıcı olacağını vurguladı. İşte detaylar...

EKONOMİ 28.03.2024, 12:55
2
Uzman isimden emekliyi sevindiren haber! İntibak yasası geliyor
Türkiye'de emekliler uzun bir süredir enflasyon zamlarıyla mücadele etmeye çalışıyor. 2024 yılına girerken emeklilerin bekledikleri zam haberi gelmemişti. Enflasyon oranlarına göre yapılan emekli zammın yüzde 49 olarak belirlendi. Emeklilere yapılan zam 3 aylık bir sürede büyük değer kaybı yaşadı. 
Emekliler ise enflasyondan dolayı eriyen maaşlarına yerel seçim öncesinde seyyanen zam bekleyişe geçmişti. Emeklilere seyyanen zam  gelmeyeceği de netleşirken yerel seçimlere günler kala uzman isimden açıklama geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklileri sevindirecek haberi duyurdu. 

Erdursun, emeklilere seyyanen zam yerine kalıcı bir iyileştirme getirecek yeni intibak yasasının müjdesini verdi.

İktidarın büyük oranda temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25 veya yüze 30 arasında zam yapılacağını vurgulayan Erdursun, emeklilere aynı oranda zam yapılmasında ise emekli maaşlarındaki maaş farkın yaşanmayarak aynı fiyatta kalacağı duyurdu.

Emeklilerin yaşandığı bu zorlukların ortadan kalkmasını hedefleyen intibak yasası ile ilgili detayları Özgür Erdursun, tarafından paylaşıldı, 

 SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin en düşük emekli aylığını kaldırma niyetinde olduğunu vurgulayarak, "Böyle bir uygulamayı artık ortadan kaldırmak yönünde gibi planları var. Bunun için intibak yasasıyla beraber emekli aylıklarının yatırılan primlere göre gün sayısına göre artırılarak bu kök aylık meselesine son vermek istiyorlar." açıklamasında bulundu.
Erdursun, "Bunun için de emekli aylıklarına aslında yapılması gereken düzgün bir intibak. İntibakla birlikte emekli aylıklarını güncelleyecek ve bununla beraber de artık en düşük kök aylık ya da tamamlanan aylık meselesini ortadan kaldırırlar. İşte şayet emekliler bir nevi olsun bu enflasyon karşısında rahat nefes alabilecek." dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı