Yurtta hava durumu: Birçok il buz kesecek! Yoğun kar yağışı bekleniyor

Yurtta hava durumu ile ilgili açıklama geldi. Birçok il buz kesecekten yurt genelinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

GÜNDEM 23.01.2022, 12:30
20
Yurtta hava durumu: Birçok il buz kesecek! Yoğun kar yağışı bekleniyor
Yurtta hava durumu nasıl olacak? sorusunun cevabı ile ilgili açıklama geldi. Ülkemiz yeni soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girerken sıcaklık sıfırın altına indi. Batıdan doğuya tüm yurtta kış kendini iyice gösterecek.
Ege Bölgesi ile Akdeniz'in kıyılarında kuvvetli yağmur etkili olması bekleniyorken Marmara Bölgesi'yele birlikte iç ve doğu kesimlerde ise kar etkili olacak.

TRT'ye konuşan Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yurdun büyük bölümünün yağışı havanın etkisinin altında olacağını söyledi. "Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında yurt genelinde yağış beklentimiz var." diye konuşan Özdemirci, "Marmara'nın kuzey doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdenizin doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yoğun kar yağışı beklentimiz var." dedi.

Meteoroloji verilerine hava sıcaklığının daha düşeceği ve bunun etkisi ile birlikte yurtta buzlanma ve don olayları bekleniyor. Öte yandan kuvvetli rüzgar uyarısı da geldi.
Hava Tahmin Uzmanı Özdemirci don olaylarının Ege ve Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde hafif şekilde, iç kesimlerinde ise orta ve kuvvetli şekilde beklendiğini hatırlatarak üreticilere zirai don uyarısında bulundu.
Öte yandan İç Anadolunun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli rüzgar da beklendiğini vurgulayan Özdemirci vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı