Son Dakika

SOTERİA’YA BÜYÜK ÖVGÜ

Mozaik sanatındaki kadınların bir araya gelerek oluşturdukları Soteria Taş Sanatları Kadın Girişimi Kooperatifi, Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Hatay mozaiğini tanıttı. Türkiye’deki çeşitli Kooperatiflerin bir araya geldiği fuarda, Soteria Taş Sanatları Kadın Girişimi Kooperatifi üyeleri mozaikleriyle büyük övgü aldı.

KÜLTÜR SANAT 30.09.2020, 13:45
100
SOTERİA’YA BÜYÜK ÖVGÜ

24-27 Eylül tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen fuara katılan Soteria Taş Sanatları Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Elif Kocaoğlu Kültekin fuardan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederken yeni kurulan bir kooperatif olarak mozaik sanatını tanıtmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

HOBİ İLE BAŞLAYAN BİR YOLCULUK

Antakya’da hobi olarak başladığı mozaik sanatında büyük bir gelişim göstererek bu sanatın öğretmeni olan Elif Kocaoğlu Kültekin, 15 yıl önce başladığı mozaik yolculuğunda kooperatifleşmenin kendisi gibi diğer kadınlarında girişimleriyle hayat bulduğunu söyledi. Ankara’ya davet edilerek büyük bir onur yaşadıklarını ifade eden Kültekin, Türkiye Kooperatifler Fuarı yetkililerine de teşekkür etti.

8 öğrencisiyle birlikte Türkiye’de ilk kadın mozaik kooperatifini kuran Kültekin konuşmasında, “Biz Soteria olarak kısa zamanda büyük mesafe aldık. Kısa süre içinde bu işin içinde olan kadın girişimcilerimizle birlikte bir araya gelerek kooperatifimizi kurduk. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin heyecanı ile yapılan mozaik ve el emeklerini kazanca dönüştürmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda ürettiğimiz mozaikleri tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz.”
 

KOOPERATİFİMİZ BİR İLKİ DAHA YAŞADI

“Yaklaşık olarak bu mesleğe 15 yıl önce başladım. Müze gezisi sırasında mozaiğe ilgim oldu. Soteria mozaiğinden esinlenerek mozaiğe başladım. Hobi olarak başlamıştım ilk önce ama mozaik aşkı o kadar içime işledi ki işlerimin önüne geçti. Bu mozaik kadın kooperatifi Türkiye’de bir ilktir. Farklı alanlarda farklı kooperatifler kurulmuştur, örnekleri vardır. Kadınları bir araya getirip istihdam sağlamak amacıyla mozaik alanında ilk kooperatifi biz kurduk. Soteria Taş Sanatı Kadın Girişimi Kooperatifini 8 kadınla birlikte kurduk. Benim için mutlu edici tarafı, ben, hocam ve öğrencilerimle beraber kurdum. Tabii ki ileri ki süreçlerde yeni ortaklarımız olacak, bu işe gönül veren kadınlarla birlikte yapmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda da Ankara’daki fuara katıldık. Burada da kooperatif olarak bir ilki daha yaşadık” Şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı