Son Dakika

KDV oranlarında değişiklik! Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu değişiklik ile birlikte bazı ürün ve hizmetlerde KDV oranları güncellendi. İşte detaylar..

EKONOMİ 27.04.2024, 09:00
KDV oranlarında değişiklik! Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı!
27 Nisan 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tebliğ ile Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde (KDV Genel Uygulama Tebliği) Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, pek çok sektörü ve vatandaşı yakından ilgilendiriyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son değişiklikle birlikte, Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında önemli artışlar yapıldı. 26 Nisan 2014 tarihli Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yer alan bazı KDV oranları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni tebliğ ile güncellendi.
Söz konusu Tebliğe göre; Bakanlığın 26 Nisan 2014 tarihli Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yer alan “yüzde 8” ibarelerinin "yüzde 10”, “yüzde 18” ibarelerinin "yüzde 20” şeklinde değiştirilmesine karar verildi.   Düzenlemeyle birlikte lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanana taslağa göre, lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler, kendi hazırladıkları ve sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edip sattıkları ürünler için %10 oranında KDV hesaplayacak.
Bu düzenleme, telefon veya internet üzerinden sipariş yoluyla adrese teslimat veya gel-al gibi yöntemlerle yapılan tüm satışları da kapsayacak.
Ayrıca, yiyecek ve içecek hizmetlerine yönelik işyeri ruhsatı bulunmadığı halde müşterilerine masa, oturma yeri, tezgâh gibi servis yapılabilen alanlarda yiyecek ve içecek hizmetleri sunanların bu yerlerde yaptıkları satışlar da bu kapsamda olacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı