Son Dakika

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanları ile TBMM’de görüştü

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar'ı TBMM’de ziyaret etti.

SİYASET 21.03.2023, 04:35
2
Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanları ile TBMM’de görüştü
Görüşme sonrasında Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözüm adresinin TBMM olduğuna vurgu yaparak, “Biz parlamenterlerle birlikte var olan tüm sorunları çözeceğiz. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Milletin iradesiyle bu sorunların tamamı çözülür” dedi.
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret etti. Görüşmede, Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, HDP Eş Genel başkanlarına Parti Sözcüsü Ebru Günay ve Grup Saruhan Oluç eşlik etti.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın beyannamesini HDP’ye ilettiklerinin altını çizerek, “Kendi açımızdan bağımsız ve tarafsız yargı mutlaka olmalı. Hukuk devleti mutlaka olmalı. Sosyal devlet, gelir dağılımında dengesizliğin giderilmesi gerekiyor. Temel hak ve hürriyetlerin korunması, bu da ortak talep olarak dillendirildi. Serbest siyasetinin önünün açılması gerekiyor. Siyaset bir kavga alanı olmamalı. Bu akşam büyük bir ihtimal yine belli TV kanallarında bir sürü şey anlatılacak. Yahu arkadaşlar, siz kavgadan bıkmadınız mı ya? Uygar insanlar gibi tartışmak varken hangi gerekçeyle kavga ediyoruz, toplumu niçin ayrıştırıyoruz?” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kürt sorunu dahil tüm sorunların çözüm adresinin TBMM olduğunu vurgulayarak, “TBMM’nin varlığı, sorunları çözen bir Meclis olmasından kaynaklanmaktadır. Kuruluşundan bu yana Türkiye’nin en temel sorunları TBMM’de çözülmüştür. Biz parlamenterlerle birlikte var olan tüm sorunları çözeceğiz. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Milletin iradesiyle bu sorunların tamamı çözülür” dedi. 
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı