Sorunlara karşı yönetmelik değişimi

Millî Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu (KİK) Ekim 2022 toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunları görüşüldü.

EĞİTİM 19.10.2022, 07:25
5
Sorunlara karşı yönetmelik değişimi
Millî Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu (KİK) Ekim 2022 toplantısı, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Hukuk Müşaviri Av. Harun Kale; Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu’nun katılımıyla yapıldı. Toplantıda birçok soruna ilişkin çözüm arandı.
KİK toplantısında Eğitim-Bir-Sen heyeti eğitim alanında çalışan personelin sorunlarının çözüm beklediğini ifade ederken, sorunlara ilişkin çözüm önerilerini de sıraladı. Özellikle bir süredir gerçekleştirilmediği ifade edilen görevde yükselme ve unvan değişimi sınavlarının gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edilirken, sınavların da en geç 2 yıllık periyotlar halinde düzenli olarak yapılması gerektiği ifade edildi.
Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında açılan ve çalışan kurs merkezlerinde görev yapacak memur ve hizmetli personelin sayı sınırlaması olmadan görevlendirme yapabilmesi ile ilgili düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekilirken, yine aynı yönerge kapsamında çalışan kurs merkezlerinde belirlenen derslerin yanı sıra öğrenci ve velilerden gelen istekler doğrultusunda diğer derslerinde kurs olarak açılabilmesi için de bir düzenlemenin yapılması gerektiği ifade edildi.
Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren kariyer basamakları düzenlemesinde uygulanan sınav yerine hizmet süresinin baz alındığı bir sürecin tasarlanması gerektiği ifade edilirken, 8 yıllık hizmet süresini tamamlayan öğretmenlerin uzman öğretmen, 12 yıllık hizmet süresini tamamlayan öğretmenlerin ise başöğretmen unvanını alması yönünde düzenleme gerekliliğine dikkat çekildi. Öğretmenlik Meslek Kanunun Cumhurbaşkanlığı ve TBMM nezdinde girişimler ile revize edilmesi için ise çağrıda bulunuldu.
Öğretmenlerin il içi yer değişikliği işlemlerinin mağduriyet üretmeden ve hakkaniyetle gerçekleştirilmesinin önemli olduğu ifade edilerek, öğretmenlerin tercihleri itibarıyla hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya konularak norm açığı oluştukça yer değişikliği taleplerinin bu sıraya göre karşılanması konularında Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekildi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Kırsal kalkınma ve kredilendirme programlarımız çerçevesinde 280 bin 643 kadın çiftçimize yaklaşık 10 milyar liralık destek sağladık” dedi. Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Toprağa İz Bırakan Kadınlar Programı”na katılan Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, burada yaptığı konuşmada, kadınların tarımsal üretim sürecinin en önemli aktörleri olduğunu belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı olarak “sen üret yeter” sloganıyla bir önceliklerinin bulunduğunu, çiftçilerin ve üreticilerin baş tacı olduğunu anlatan Kirişci, şöyle devam etti:
Bakan Kirişci, yüzde 5 prim uygulamasının başladığı 2018 yılından bugüne kadar 232 bin 546 kadın çiftçiye, 668 bin 474 adet poliçe için 58 milyon lira prim indirimi sağlandığını vurguladı.
“Özellikle kadınlarımızın yer aldığı projelerin bir adım daha öne çıkmasını hedefliyoruz. Bugüne kadar tarımsal destek olarak 5 bin 837 kadın yatırımcımıza 3 milyar 55 milyon lira hibe ödenmiştir. Bu rakam, toplam ödenen hibenin yüzde 35’ini oluşturmaktadır. Kırsal kalkınma ve kredilendirme programlarımız kapsamında ise 280 bin 643 kadın çiftçimize yaklaşık 10 milyar liralık destek sağladık. Ayrıca kadın çiftçilerimiz, bakanlığımız tarafından tarım sigortaları poliçelerinde yüzde 5 prim indirimiyle desteklenmektedir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:01
Güneş 05:33
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:38
Yatsı 21:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı