TFF ve Kulüpler Birliği arasında ipler koptu: Erken seçim mi, 18 Temmuz mu?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), seçim tarihine ilişkin 18 Temmuz tarihini tekrarlayan bir açıklama daha yaparken Kulüpler Birliği de erken seçim için imza toplamaya başladı.

SPOR 05.05.2024, 14:40
1
TFF ve Kulüpler Birliği arasında ipler koptu: Erken seçim mi, 18 Temmuz mu?
TFF, olağan seçimli mali genel kurulun tarihine ilişkin yeni bir açıklama yaptı ve genel kurulun 18 Temmuz'da düzenleneceğini yineledi.
TFF, birçok kulübün erkene alınmasını istediği Seçimli Mali Genel Kurulu'nun tarihiyle ilgili yeni bir açıklama yaparak  "Daha önce de ilan ettiğimiz gibi TFF Seçimli Mali Genel Kurulu 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır" dedi.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"Görev ve yetkileri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kanunları ile belirlenmiş, FIFA ve UEFA'ya bağlı uluslararası bir kurum olan Türkiye Futbol Federasyonu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk futbolunun amir kurumu konumunu sürdürmeye devam edecektir.
Bazı kulüplerin sportif başarısızlıklarının tutarsız bahanesi olarak sporseverlerin önüne TFF'nin ve kurullarının atılma çabası, TFF'nin kurumsal yapısının zaafiyete uğratılmaya çalışılması Türk futboluna ihanet etmektir.
Türkiye'deki futbol ailesinin her aşamada ve her şartta doğru bilgilenmesi için tüm şeffaflığımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Herhangi bir kulübümüzün ve kulüp başkanımızın kötü niyetli ve amacı Türk futbolunu değersizleştirmek olan bazı odakların manipülasyonlarına maruz kalmamaları için talep ettikleri her türlü desteği ve bilgiyi kendileriyle paylaşacağımızı da bilmelerini isteriz.
Uzunca bir süredir bazı kulüp yöneticilerinin kişisel hırs, çıkar ve menfaatlerini millî menfaatlerin önünde tutarak aceleye getirmek istedikleri seçimli kongre ve imza süreci kulüplerimizin büyük çoğunluğunun sağduyulu tutumlarıyla amacına ulaşamamıştır. Daha önce de ilan ettiğimiz gibi TFF Seçimli Mali Genel Kurulu 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır. Bu süreçte Türk futbolunun ortak menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarak son derece sorumlu davranan Türk futbol ailesinin büyük çoğunluğuna tekrar teşekkür ederiz.
Bu açıdan özellikle Türk futbolunun içine sokulmaya çalışılan kaos ortamına hizmet etmemek ve hedefi dünya futbolunda söz sahibi olmak olan güzide kulüplerimizin saygıdeğer başkan ve değerli yöneticilerinin hiçbir yetkisi ve bilgisi olmayan bazı kaynakları referans almaması da büyük önem arz etmektedir. Zira gönül verdiği renkler birbirinden farklı olsa da ay-yıldızlı forma söz konusu olduğunda A Millî Takımımızla birlikte tek yürek olan milletimize duyduğumuz sorumluluğumuz gereği 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası arifesinde Türk futbolunun amir kurumu olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun en önemli konsantrasyonu A Millî Takımımızın başarısı olacaktır.
Saygılarımızla değerli kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında sezon başından bu yana krizler yaşanırken bir yeni kriz de seçim tarihi kararıyla meydana geldi.
Bazı kulüpler TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi istifaya davet etti.
TFF'den ise 18 Temmuz'da seçim kararı geldi. TFF, Mali Genel Kurul'u Seçimli Genel Kurul olarak yapmaya karar verdiğini duyursa da kulüplerin şiddetli itirazları azalmadı.
Büyükekşi, Milli Takım'la EURO 2024'ü görmeyi kulüpler ise sezonun bitimiyle birlikte hemen seçim yapılmasını talep ediyor.

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi için noter onaylı imza toplamaya başladı.
Delegelerin yüzde 40'ının noterden imzasının toplanması halinde TFF Yönetim Kurulunun statüye göre bir ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor.
Federasyonun seçime gitmemesi durumunda oy kullanan delegelerin konuyu FIFA'ya taşıma hakları bulunuyor.

Kulüpler, yaptıkları toplantıda haziranda erken seçim için gerekçelerini de oluşturdu.
Yeni sezon için yapılacak hakem klasmanlarının yine görev süresi devam edecek olan mevcut MHK tarafından oluşturulacağı, bu klasmanlara onayın da 18 Temmuz'dan önce mevcut TFF tarafından verileceği belirtildi.
Ayrıca transfer dönemi içerisinde Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebirlik Talimatı'nda yapılması gerekli değişikliklerin mevcut TFF Yönetim Kurulu tarafından yapılması halinde yeni seçilecek yönetimin hareket alanının kısıtlanabileceği belirtildi.

Kulüpler Birliği’nin aldığı karar neticesinde oluşturulan diyalog heyeti, TFF’nin Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştü.
Kulüpler Birliği heyetinin, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yaptığı toplantı gergin bir havada geçti. Sadece 20 dakika süren görüşmede Mehmet Büyükekşi, kulüplerin erken seçim talebini kesin bir dille reddederken 18 Temmuz'u yineledi.
Kulüpler Birliği bildirisinden rahatsızlığını dile getiren Büyükekşi'nin yönetim kurulu üyeleri ile ayağa kalkıp toplantıyı bitirdiği bildirildi.

Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiriyi hedef alarak müzakere yolunu kapatan ve diyalog heyetiyle toplantıyı 20 dakika sonunda birdenbire bitirerek salonu terk eden Büyükekşi'ye karşı Kulüpler Birliği imza toplama çalışmalarını yeniden hızlandırdı.
TFF ile Kulüpler Birliği arasında erken seçim talebi nedeniyle ipler koptu.
Kısa süre içinde pek çok isimden destek alan Kulüpler Birliği, imza sayısında da 136'ya ulaştı.
Şu ana kadar Süper Lig'den Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Adana Demirspor, Pendikspor, Ankaragücü ve İstanbulspor'dan 7'şer imza gelirken Sivasspor ve Antalyaspor'da ise başkanlar imza verdi.
Alt liglerde de sayı yükselmeye devam ediyor. İmza verenler arasında kulüplerin dışında TFF başkanlığına adaylığını açıklayan Servet Yardımcı, Abdullah Kiğılı, Ahmet Çakar ve bazı eski futbolcular da yer alıyor.
Süper Lig'de şu ana kadar imza vermeyen kulüpler ise Galatasaray, Başakşehir, Konyaspor, Trabzonspor, Gaziantep FK, Rizespor, Hatayspor, Kayserispor ve Alanyaspor oldu.
Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Habertürk TV'de katıldığı programda; imza sürecinin Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in WhatsApp grubuna yazmasıyla başladığını söylemişti.
Öte yandan Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ genel kurulun haziran ayında yapılması konusunda çağrı yapmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu, yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili bir açıklama yaptı.
Seçim tarihinin erkene çekilmesi talebini reddeden TFF'nin açıklamasında, "TFF Yönetimi olarak tüm mesaimizi ve enerjimizi Türk Millî Futbol takımının başarısı için harcayacak ve bazı kulüplerimizin yöneticilerinin düştüğü hatalara düşmeyeceğiz. 18 Temmuz 2024 tarihine kadar görevimizin başında olduğumuzu bir kez daha Türk Futbol Kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı