Son Dakika

Yoğurdun cildinizi yenileyecek 8 faydası

Yoğurtta yer alan protein, kalsiyum, D vitamini ve probiyotikler sindirim sistemi için yararlıdır. Sindirim sisteminin iyi çalışmaması vücutta toksin birikmesine sebebiyet verir. Toksinlerin vücutta birikmesi cilde zarar verir. Bu olumsuz özelliklerden korunmak için günlük düzenli olarak yoğurt tüketebilirsiniz.

SAĞLIK 27.04.2024, 11:15
Yoğurdun cildinizi yenileyecek 8 faydası
Yoğurdun cilde faydaları hem besin olarak tüketildiğinde hem de maskesi cilde direkt uygulandığında etkisini gösterebilir. Yoğurdun cilde faydası ve iyileştirici özelliklerini keşfetmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

1) Cildi NemlendirirYoğurdun yüze faydaları arasında nemlendirme özelliği dikkat çeker.Cildinize yavaşça süreceğiniz yoğurt, içeriğindeki laktik asit ile yüzünüzdeki yorgun görünümü azaltır.Yoğurtta B vitamini gruplarından bolca bulunur. B2 vitamini cildi nemli tutmaya yardımcı olur ve parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.Yoğurt cildin kurumasına engeller.Yaşlanmanın etkilerini azaltır.Haftada 2 – 3 kez uygulanan yoğurt maskesi, yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.Yoğurdun cilde faydaları İbrahim Saraçoğlu görüşlerine göre laktik asit içeriği daha yüksek olan ekşi yoğurtlarda daha etkilidir.

2) Sivilceleri GiderirYoğurtta bulunan laktik asit sivilcelerin giderilmesine yardım eder.Yoğurdun soyucu etkisi sivilce izlerinin giderilmesini destekler.Cilde bölgesel olarak uygulandığında akne ile savaşmaya yardım eder.
3) Cildi GençleştirirYoğurt yüze sürülürse içerisindeki besin maddeleri ile daha parlak ten rengi elde etmenizi sağlar.Cildi besler ve genel görünümünü iyileştirir.Yoğurt içerisinde bulunan bol miktardaki kalsiyum, sağlıklı ve zahmetsiz cilt yenilenmesine yardımcı olur.Yaşlanmayı önler.Düzenli yoğurt maskesi ile kırışıklık ve ince çizgilerin başlamasını erteleyebilirsiniz.
4) Göz Altı Morluklarına İyi GelirYoğurt göz altı morluklarının giderilmesine yardımcı olur.Soğuk bir şekilde uygulana yoğurt göz altındaki şişliklere de iyi gelir.Ancak yoğurt göz çevresinde hassasiyet ve kızarıklığa neden olabilir.Bu nedenle göz çevrenize yoğurt sürmeden önce küçük bir bölgede deneme yapmalısınız.
5) Saçları ParlatırYoğurt saç derisini nemlendirir.Yoğurt, saç için iyi bir maskedir.İçeriğindeki yüksek protein ile kepek sorunu ile savaşır.Saça parlaklık verir.
6) Cilt Lekeleri ve Sivilce İzlerini GiderirYoğurtta bol miktarda yer alan çinko, ciltte oluşan iltihaplanmayı azaltır.Yağ miktarını azaltmaya yardım eder.İçerisinde yer alan probiyotikler ile bakterileri yok eder.Güneş yanığı izlerini hafifletmeye yardım eder.Ciltteki renk değişikliğini azaltmaya yardımcı olmaktadır.

7) Hücreleri YenilerYoğurt, ölü cilt hücrelerinin düzgün şekilde alınmasını sağlar.Cildin daha hızlı yenilemesine yardım eder.Yoğurt hücre çoğalmasını ve doku büyümesini kolaylaştırır.
8) Cildi BeyazlatırYoğurtta bulunan laktik asitin cildi beyazlatan bir özelliği vardır.Cildinizi beyazlatmak için sade haldeki doğal yoğurdu cildinize hafifçe uygulayın.İnce bir tabaka halinde sürmeye dikkat edin.İsterseniz yoğurdun içine yulaf unu ve bal da karıştırabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:29
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı