SAMANDAĞ BİBERİ COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ ALDI

Hatay'da yetişen ve acısıyla ön plana çıkan Samandağ biberi, coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

YEREL HABERLER 15.09.2021, 16:00
36
SAMANDAĞ BİBERİ COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ ALDI

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, oda binasında yaptığı basın toplantısında, Samandağ ilçesinin değerlerini hassasiyetle takip ettiklerini söyledi.

Daha önce Samandağ ney kamışının coğrafi işaret belgesini aldıklarını belirten Çinçin, şöyle devam etti:

"Şimdi de Samandağ biberinin coğrafi işaret belgesini aldık. Gerçekten çok heyecanlıyız ve bunun ciddi anlamda bir sinerji yaratacağını düşünüyoruz. Yağ yakma özelliğinden dolayı Samandağ biberi Allah'ın bu coğrafyaya verdiği bir lütuftur. Tabii ki 3 bin 200 dekarlık alanda 6-7 bin ton arasında üretilen bir mahsulden bahsediyoruz, bu yeterli değil, özellikle tarım teknolojilerini kullanarak çeşitli konularda destekleyerek bu 6-7 bin tonu 10-15 bin tonlara çıkarmamız lazım. Coğrafi işaretten sonra bu biberin üretimi daha da artacak. Samandağ biberi şu an sadece iç piyasada tüketiliyor, kısa zamanda uluslar arası tesciline de müracaat edeceğiz, herkese hayırlı olsun."

Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı da Samandağ'da üretilen biberinin coğrafi işaret almasına vesile olduklarını için ATSO yönetimine teşekkür etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı