Hatay Muhtarlar Derneği yönetimi, Hatay İl Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, kentin huzur ve güvenliği ile eğitim kurumlarındaki emniyet tedbirleri masaya yatırıldı.
"Güvenli Eğitim" İçin Yeni Proje
Son dönemde okullarda yaşanan üzücü olayların ardından harekete geçen dernek yönetimi ve emniyet birimleri, “Güvenli Eğitim için Emniyet–Muhtar El Ele” projesini görüştü. Proje ile mahalle muhtarları ve emniyet güçleri arasında güçlü bir iletişim ağı kurularak, öğrencilerin daha huzurlu bir ortamda eğitim görmesi hedefleniyor.
Riskler Önceden Belirlenecek, Hızlı Müdahale Edilecek
Ziyarette, okullar çevresindeki olası risklerin önceden değerlendirilmesi ve bir sorun yaşandığında muhtar-polis koordinasyonuyla hızlıca hareket edilmesi kararlaştırıldı. Muhtarlar, toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle Hatay’ın kardeşlik ikliminin korunacağını vurguladı.
Emniyet Müdürü Yılmaz’a Teşekkür
İl Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz’ın Hatay’da yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Muhtarlar Derneği yönetimi, nazik kabulleri için teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.





