2024 Ücretli Öğretmenlik Maaşları Ne Kadar Oldu?

Ücretli öğretmenler, girdikleri ders sayısı kadar maaş almaktadır. 2024 yılında, ücretli öğretmenlerin aylık maaşı yükselmiştir. Bu yazıda, ücretli öğretmenliğin ne olduğundan ve 2024 ücretli öğretmenlik maaşlarından bahsedeceğiz. Detaylar bu yazıda!

EĞİTİM 06.04.2024, 15:55
2024 Ücretli Öğretmenlik Maaşları Ne Kadar Oldu?
Ücretli öğretmenlerin maaşları, haftalık verdikleri ders saatine göre değişiklik gösterebilmektedir. 2024 yılı itibarı ile yapılan zamlarla birlikte ücretli öğretmen maaşları güncellenmiştir. Buna göre, en düşük ücretli öğretmenlik maaşı, asgari ücret olan 17.002,00 TL iken, ortalama ücretli öğretmenlik maaşı 18.700,00 TL şeklindedir. Bu yazıda, 2024 ücretli öğretmenlik maaşlarını ve ücretli öğretmenliğin detaylarını inceleyeceğiz.

Lisans mezunu öğretmenlerin gündüz öğretiminde aldığı brüt ek ders ücreti 106,52 TL'ye yükselmiştir. Yüzde 15 gelir vergisi kesildikten sonra net ek ders ücreti, damga vergisi hariç olmak üzere 90,54 TL'yi bulmaktadır.

Ücretli öğretmen maaşları, her ayın 1 ila 15'i arasında ödenir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapılıyor ise her ayın 15’inde maaşlar ödenir. Ücretli öğretmenler, girdikleri ders saati kadar ücret alırlar ve bu ücret aylık olarak yapılan düzenli ödemeler ile hesaplarına geçer.

Ücretli öğretmenlik, öğretmen açığı bulunan okullara atanarak ders başına ücret alan eğitmenlerin görev aldığı bir sistemdir. Bu öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ihtiyaç doğrultusunda atanırlar. Ücretli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerin hastalık ya da doğum izinlerinde yerlerini doldururlar. Böylece öğrenciler, kadrolu öğretmenlerin yaşadığı bu gibi durumlarda müfredattan geri kalmazlar.Sözleşmeli öğretmen ya da ücretli öğretmen olarak bilinen bu eğitmenler, idarecilik yapamazlar ve hizmet puanları bulunmaz. Sadece belirli bir eğitim dönemi boyunca okullarda görev alırlar. İhtiyaç halinde, sözleşmeleri okul yönetimi tarafından yenilenir.

Ücretli öğretmenlik başvuruları ilçeden ilçeye değişiklik gösterir; genel olarak Temmuz ve Ağustos aylarında yapılmaktadır. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilir. Başvuru adımları şu şekildedir:

Ücretli öğretmenlik, kadrolu öğretmenlerle benzer görevlere sahiptir. Ücretli öğretmenin görevleri aşağıda sıralanmıştır:

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, öğretmen sayısının yetersiz olduğu durumlarda ücretli öğretmenler haftada 40 saate kadar ders verebilirler. Bu durum, öğretmen ihtiyacının karşılanması amacı ile yapılmıştır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:36
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:35
Yatsı 21:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı