Son Dakika

3 İlde etkili kar yağışı: 171 yerleşim yolu kapalı!

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Van, Muş ve Bitlis'te kar nedeniyle 171 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

AİLE 27.03.2024, 11:15
1
3 İlde etkili kar yağışı: 171 yerleşim yolu kapalı!
Yoğun kar yağışı, Van, Muş ve Bitlis'te ulaşımı durma noktasına getirdi.
Olumsuz hava şartları sebebiyle 171 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapanırken Yetkililer, kar temizleme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve yolların en kısa sürede açılmasının planlandığını bildirdi.

Van'da yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 96 mahalle ve mezranın yolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.
Karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için aralıksız çalışmalara devam ediyor.

Türk Kızılay Muradiye Şubesi gönüllüleri de kar ve tipi nedeniyle gece Tendürek Geçidi'nde bekletilen araçlardaki sürücülere ve vatandaşlara kumanya dağıttı.
Kötü hava şartlarından dolayı yolda kaldıklarını dile getiren Tır sürücüsü Emrah Kızılkaya, "Kızılay ekiplerimiz yardımımıza geldi. Sağ olsunlar bizlere kumanya getirdiler. Sahurumuzu bununla yapacağız. Allah onlardan razı olsun" şeklinde konuştu.
Türk Kızılay Muradiye Şube Başkanı Selçuk Yay ise "Tendürek Geçidi'ndeyiz. Yoğun kar ve tipi nedeniyle yol trafiğe kapatılmış. Araçlar yolda bekliyordu. Biz de Türk Kızılay olarak sürücülerimize ve vatandaşlarımıza kumanya desteğinde bulunduk" dedi.

Muş'ta yüksek rakımlı köylerde kar yağışı ulaşımın aksamasına sebep olurken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar sebebiyle 24 köy yolunun kapandığını ifade etti.
Yağışın yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilediğini ifade eden Yentür, köy yollarının açılması için ekiplerin sahada çalıştığını belirtti.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar ve tipi yüzünden 51 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.
Kurtkan, vatandaşların mağdur olmaması için köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılacağını kaydetti.
Bitlis Belediyesi ve Karayolları ekipleri de yollarda kar temizleme çalışmalarını sürdürdü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı