Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden Türkiye’ye çağrı: Tüm siyasi araçları kullanın!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhammed Sallabi yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye yönetimine, İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi'ne karşı yedi aydır yürüttüğü imha savaşını durdurma çabalarını güçlendirme çağrısında bulundu.

DÜNYA 25.04.2024, 10:30
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden Türkiye’ye çağrı: Tüm siyasi araçları kullanın!
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhammed Sallabi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta sonu İsmail Heniyye ve beraberindeki İslami Direniş Hareketi liderlerini kabulüne ilişkin “Arabi 21”e özel açıklamalarda bulundu.
Sallabi toplantıya övgüde bulunarak Türkiye’nin pozisyonunun bölgesel dengeyi ayarlamak ve özellikle İsrail'in devam eden baskısı ışığında Filistinlileri desteklemek için gerekli olduğunu vurgulayarak doğru yönde bir adım olarak tanımladı.
Sallabi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu dönemde direniş liderlerini kabul etmesinin, Filistinlilerin işgalci İsrail’e ve onun direnişi sona erdirme çabalarına karşı mücadelelerinde yalnız olmadıklarına dair güçlü bir mesajı yansıttığını da sözlerine ekledi.
Sallabi, Türkiye yönetimini Filistinlileri destekleme çabalarını güçlendirmeye ve vahşeti bakımından modern çağdaki tüm suçları aşan İsrail saldırganlığını ve yürüttüğü savaşı durdurmak için tüm siyasi araçları kullanmaya çağırdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı