ABD, Güney Kore limanlarına nükleer denizaltı gönderecek

ABD Başkanı Joe Biden ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'un, ABD'ye ait nükleer denizaltıların Güney Kore limanlarına gönderilmesini de içeren bir dizi anlaşma imzalayacağı bildirildi

DÜNYA 26.04.2023, 20:45
3
ABD, Güney Kore limanlarına nükleer denizaltı gönderecek
ABD yönetimi, Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerine karşı Güney Kore ile ortak bir anlaşma imzalayacağını duyurdu. ABD ve Güney Kore liderleri, anlaşmanın detayları üzerinde aylardır çalışıyorlardı ve sonunda anlaşma, Kuzey Kore'yi komşusuna saldırmaktan caydırmayı amaçlayan bir adım olarak kabul edildi.
Anlaşmaya göre, ABD nükleer denizaltıları, 40 yıl sonra ilk kez Güney Kore limanlarına ziyaret gerçekleştirecekler. Bu ziyaret, "Washington Deklarasyonu" olarak adlandırılan adımın önemli bir unsuru olarak kabul ediliyor.
Yetkililer, anlaşmanın, Güney Kore'nin kendi nükleer programını yeniden başlatmasını engellemeyi amaçladığını ve Kuzey Kore tehditlerine karşı Güney'in tepkisinin kontrol edilerek Güney Kore kıyılarına hiçbir nükleer silahın yerleştirilmemesi kaydıyla diğer tüm silahların ABD'nin kontrolünde olacak şekilde derin bir koordinasyon sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.
Anlaşmanın ayrıca, ABD ve Güney Kore ordularının ortak eğitimini güçlendirmeye ve Seul'un askeri varlıklarını ortak stratejik caydırıcılık çabalarına daha iyi entegre etmeye yönelik olduğu belirtildi. Anlaşmayla birlikte, Güney Kore'nin Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'na olan bağlılığı yeniden teyit edilmiş oldu.
Bu anlaşma, Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerine karşı ABD ve Güney Kore'nin ortak bir strateji geliştirmesine imkan sağlayacak ve Güney Kore'nin güvenliğini arttıracak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı