ABD'den Bolsonaro açıklaması: Brezilya'dan resmi talep gelmedi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Brezilya'dan, ABD'de bulunan eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile ilgili herhangi bir iade talebi iletilmediğini bildirdi.

DÜNYA 09.01.2023, 22:50
ABD'den Bolsonaro açıklaması: Brezilya'dan resmi talep gelmedi
Meksika'daki Kuzey Amerika Liderler Zirvesi için ABD Başkanı Joe Biden'ın heyetinde bulunan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
AA'nın haberine göre Sullivan, ABD'nin, Brezilya'da eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçilerinden yüzlerce kişinin şiddet içeren eylemlerine karşın yeni Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva'ya desteğini yineledi.
ABD'nin Florida eyaletinde bulunduğu belirtilen Bolsonaro'nun ülkesine iade edilip edilmeyeceğine ilişkin sorular üzerine Sullivan, Bolsonaro ile direkt temasta olmadıkları için nerede olduğu hakkında kesin konuşamayacağını söyledi.
Sullivan, diğer taraftan Brezilya hükümetinden Bolsonaro'nun iadesiyle ilgili henüz herhangi bir talep almadıklarını aktardı.
Bolsonaro'nun vize durumu hakkında ise Sullivan, kendisinin değil Dışişleri Bakanlığının açıklama yapmasının doğru olacağını kaydetti.
Brezilya'da ekim ayında yapılan başkanlık seçimlerini kaybeden Jair Bolsonaro, görev süresi sona ermeden iki gün önce, resmi devir teslim törenine katılmadan ABD'ye gitmişti. Bolsonaro'nun destekçileri Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'yi basmış, çıkan olaylarda yüzlerce kişi gözaltına alınmış ve ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti. 

ABD'de Demokrat Partili Kongre üyeleri Alexandria Ocasio-Cortez ve Joaquin Castro, Florida'da bulunan Bolsonaro'nun ABD'den sınır dışı edilmesini istemişti. Castro, "ABD, Brezilya'da iç terörizmi kışkırtan bu otoriter için bir sığınak olmamalı. Brezilya'ya geri gönderilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı