ABD'den yatırımcıya net mesaj: Altın fiyatları Ağustos'ta dibi görecek

Altın fiyatlarında hereketllik devam ediyor. Ağustos ayı yaz sezonunun son dönemlerinden olması nedeniyle piyasalar için önemli bir aralık.

EKONOMİ 01.08.2021, 18:55
5
ABD'den yatırımcıya net mesaj: Altın fiyatları Ağustos'ta dibi görecek
Altın piyasalarında ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına ilişkin olarak bir gerileme yaşanıyor. Zira FED başkanı faizlere ilişkin yaptığı açıklamada faiz artımına gidilmeyeceğine dikkat çekmişti. Powell'in bu açıklamalarının ardından dolar son günlerde ABD doları karşısında bir gerileme yaşadı. Zira Ons altın fiyatları 1.814 dolara kadar geriledi.
Ons altın fiyatları ABD doları karşısında değer kaybederken, yatırımcılar doların ne kadar daha diğer para birimleri karşısında yükseleceğini ve altının hangi yönde hareket edeceğini merak ediyor. Piyasalarda altın ve dolar belirsizliği devam ederken ünlü piyasa uzmanı CPM Group’un yönetici ortağı Jeffrey Christian'dan dikkat çeken piyasa yorumu geldi. Christian dolar ve gümüşte düşüş yaşanacağını açıkladı.
Ünlü yatırımcı Ağustos ayı boyunca altının Ons fiyatının 1.770 doların altına inceğini tahmin ettiğini ifade etti.  Jeffrey Christian altının yanı sıra gümüşte de düşün yaşanacağına dikkat çekerek gümüşün 25 doların altını göreceğinin altını çizdi. Ünlü yatırımcı konuya yönelik ayrıca şu yorumlarda da bulundu: ''Geçen yıl Ağustos ayındaki yükselişin ardından metalleri satın alan çok sayıda geleneksel olmayan altın ve gümüş yatırımcısı vardı ve fiyatlar o seviyeye geri dönmedi. Bu yüzden ‘bu olmaz’ diyen çok sayıda yatırımcınız var. Paramı başka bir yere taşıyacağım. Çünkü Ağustos ayı boyunca altın’ın 1.770 doların altına ve gümüşün 25 doların altına düşmesini bekliyorum.''

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı