ABD'nin onayı ardından, Rusya da tepki gösterdi!

ABD Temsilciler Meclisi'nde dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna yararına kullanılmasını içeren tasarının kabul edilmesine Kremlin'den sert tepki geldi.

DÜNYA 21.04.2024, 14:25
ABD'nin onayı ardından, Rusya da tepki gösterdi!
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Temsilciler Meclisi'nin kararları hakkında yorum yaptı. Peskov, “Ukrayna'ya yardım sağlama kararı bekleniyordu ve öngörülebilirdi. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'ni daha da zenginleştirecek ve Ukrayna'yı daha da mahvedecek, Kiev rejiminin hatası nedeniyle daha fazla Ukraynalının ölmesine neden olacak" dedi.
Peskov, Perşembe günü Meclis'in ilk kez değerlendireceği yasama düzenlemeleri paketinin yapısının netleştiği dönemde benzer ifadelerde bulundu" dedi.
Sözcü Peskov ayrıca kongre üyeleri tarafından kabul edilen ve Rus varlıklarına el konulmasını öngören ayrı bir yasa tasarısı hakkında da yorum yaptı.
“Rus varlıklarına el konulmasına ilişkin yasaya gelince, ayrıntıların hâlâ çözülmesi gerekiyor. Her halükarda, eğer gerçekten varlıklarımıza el konulmasından bahsediyorsak, bu Amerika Birleşik Devletleri'nin imajına onarılamaz bir zarar verecektir, bu, bu ülkedeki birçok yatırımcıyı fonlarını korumaya zorlayacaktır. Özellikle devlet mülkiyeti ihlal edilecek."
Peskov, “Ve elbette eğer bu doğruysa o zaman Amerika bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Ve burada herhangi bir zaman kısıtlaması olması pek olası değildir. Ve bunu çıkarlarımıza en uygun şekilde yapacağız” diye ekledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı