Aileleriyle birlikte en az 2 milyon insanımız mağdur

Kâğıt toplayıcıları ile bir araya gelen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, yaşanan mağduriyetleri dinledi.

GÜNDEM 23.10.2021, 07:30 23.10.2021, 08:37
3
Aileleriyle birlikte en az 2 milyon insanımız mağdur
Kâğıt toplayıcıların sorunlarını dile getiren Ömer Faruk Yazıcı, “İstanbul’da 100 bin, Türkiye’de 500 bin kâğıt toplayıcısı var. Aileleriyle birlikte en az 2 milyon insanımız mağdur. Bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesi gerekiyor” dedi.
Geçimlerini sağlamak için atık kâğıt toplayan vatandaşlarımızın yakın zamanda yaşadıkları mağduriyet üzerine Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve beraberindeki heyet, kâğıt toplayıcıları ile bir araya geldi. Çekçek adındaki kâğıt toplama araçları ile her gün sokakları gezen atık kâğıt toplayıcılarının sorunlarını dinleyen Ömer Faruk Yazıcı, yaşanan sorunları ilgili makamlara en güçlü şekilde iletileceğini belirtti. Atık kâğıtlarla hayatlarını devam ettirmek zorunda kalan birçok kişinin işsizlik nedeniyle böyle bir geçim kaynağı seçtiğini belirten Ömer Faruk Yazıcı, önemli açıklamalarda bulundu. 

Tek geçim kaynağı atık kâğıt toplamak olan çalışanların derdini tek tek dinleyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, görüşmeden sonra yaptığı açıklamalarda, vatandaşlarımızın geçim sıkıntısına dikkat çekerek, “Sorunları reddederek değil; kabul ederek, konuşarak, dinleyerek ve el ele vererek çözebiliriz. İstanbul’da 100 bin, Türkiye’de 500 bin kâğıt toplayıcısı var. Aileleriyle birlikte en az 2 milyon insanımız mağdur. Bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesi gerekiyor. Yetersiz istihdam ve artan nüfusla birlikte iş bulma ve insanlarımızın geçinebilecekleri ücretleri kazanabilmesi her geçen gün zorlaşmaktadır. Fakat kapitalist piyasa ekonomisi kendi kontrol altında tutmadığı her alana karşı acımasızca saldırmaktadır” ifadelerini kullandı.

İşsizliğin ulaştığı boyutlara işaret eden Ömer Faruk Yazıcı, “Yetersiz istihdam ve artan nüfusla birlikte iş bulma ve insanlarımızın geçinebilecekleri ücretleri kazanabilmesi her geçen gün zorlaşmaktadır. Fakat kapitalist piyasa ekonomisi kendi kontrol altında tutmadığı her alana karşı acımasızca saldırmaktadır. Kâr elde edemediği, kazancına kazanç katmadığı her sektörü değiştirip dönüştürme yoluna başvurmaktadır. Birtakım yasalar, mevzuatlar ile bu binlerce insanın emek akıttığı sektörün gelirini bir avuç insana sunmaya kalkışılması insanlıktan ne denli uzaklaştığımızı göstermektedir” şeklinde konuştu

Haksızlıklara dikkat çeken Ömer Faruk Yazıcı, “Basit birkaç bahane iyi ve helal rızık peşinde koşan binlerce insanı işinden edecek hale dönüştürülecekse biz buna sonuna kadar karşı duracağız. Atık toplayıcılığı topyekûn tekelleştirilip çalışanları mağdur eden bir iş kapısına dönüştürülmemelidir. Yaşanan tüm mağduriyetler bir an evvel giderilmelidir. Bizim için atık toplayıcılığı önemli bir iş koludur. Kâğıt toplayan kardeşlerimizin yanındayız. Kesinlikle güvence altına alınacak adımlar atılmalı ve sokakta, caddede her bir atık toplayıcısı kardeşimiz devletin güvencesinde emeklerinin karşılığını alacakları bir şekilde bedensel, ruhsal ve maddi güvencelerle donatılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı