Son Dakika

Altın fiyatlarında Jackson Hole Baskısı!

Altın, Jackson Hole öncesi Fed'in şahin faiz tutumuna devam edeceğine dair verilen mesajlar nedeniyle üç haftanın dip seviyesine yaklaştı.

EKONOMİ 23.08.2022, 16:00
10
Altın fiyatlarında Jackson Hole Baskısı!
Jackson Hole öncesi dolar ve tahvil getirileri yükselişine devam ederken, altında fiyatlar üç haftalık dönemin en düşük seviyesinde.
Fed’ in şahin faiz politikasına devam etmesi işaretleriyle spot piyasada altın değer kaybında 6. gününü yaşıyor.
Altının ons fiyatı haftanın ikinci işlem gününde 1.735 doların altını test etti.
Son fiyatlamalar altının 2021 Haziran ayından bu yana en uzun kayıp serisini yaşadığını gösteriyor.
Fed Başkanı Jerome Powell’ ın Cuma günü yapacağı konuşmada Fed’ in izlediği politikaya dair net işaretler vermesi beklentiler arasında.
Pacific Investment Management, Capital group ve Union Investment’in de aralarında olduğu çok sayıda şirketin stratejist ve yatırımcılarına göre enflasyon zirveden dönmüş gibi görünse de dünya ekonomisinde yaşanan güçlü değişiklikler sebebiyle fiyat istikrarının eski seviyelerine dönüşü beklenmiyor.
Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya değerlendirmesinde; “Altın fiyatları, yatırımcıların Powell’ dan potansiyel bir şahin açıklama beklemesi sonrası doların yükselişiyle zayıflamaya başladı. Altın nihayetinde belirli bir işlem aralığına oturacak ancak enerji ve gıda enflasyonunun Fed’ i faiz artışlarında agresif tutmaya devam etmesiyle bu işlem aralığının tabanı biraz daha düşük olabilir” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı