Son Dakika

Güncel (26 nisan) altın fiyatları yorumu: Sarı metal haftalık keskin kayıplara hazırlanıyor

Güncel altın fiyatları yorumu vatandaşlar tarafından merak edilirken uzmanlar "Sarı metal, ABD'nin erken faiz indirimi beklentilerini büyük oranda göz ardı etmesiyle haftalık keskin kayıplara hazırlanıyor." dedi.

EKONOMİ 26.04.2024, 19:25
Güncel (26 nisan) altın fiyatları yorumu: Sarı metal haftalık keskin kayıplara hazırlanıyor
Altın fiyatları Cuma günü Asya ticaretinde ABD ekonomisindeki yavaşlama işaretlerinin sarı metale olan talebi artırmasıyla hafif yükseldi, ancak çekirdek enflasyon verilerine göre daha fazla faiz indirimi koşullarının beklenmesi nedeniyle kazançlar sınırlı kaldı.

Sarı metal, son beş seansta neredeyse rekor seviyelere geriledikten sonra, trader'ların ABD'nin erken faiz indirimi beklentilerini büyük oranda göz ardı etmesiyle haftalık keskin kayıplara hazırlanıyor.
Spot altın yüzde 0,2 artışla ons başına 2.335,86 dolara yükselirken, Haziran vadeli altın vadeli işlemleri TSİ 01:00 itibarıyla ons başına yüzde 0,2 artışla 2.335,68 dolara yükseldi.
Altın fiyatları, beklenenden zayıf gelen gayri safi yurtiçi hasıla verilerinin ardından doların düşmesinin ardından bir miktar rahatlama gördü. Ancak, güçlü GSYİH fiyat endeksinin yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentilerini daha da düşürmesine yol açması nedeniyle bu rahatlama sınırlı kaldı.

Spot fiyatları, Nisan ayının başlarında gördüğü rekor seviyelerinden gerilemeyi sürdürürken bu hafta %2 kayıp yaşayacak. Fiyatlar ons başına 2.430 dolar civarında rekor seviyelere ulaştı.

Altın için önemli bir baskı noktası, İran-İsrail savaşının gerçekleşmemesi nedeniyle Orta Doğu'da yaşanan huzursuzluk nedeniyle düşük risk primi oldu.
Ancak altının en büyük kayıp kaynağı, Fed'in faiz oranlarını düşüreceği yönündeki bahislerin azalmasıydı. CME Fedwatch aracı, yatırımcıların Fed'in yalnızca Eylül veya dördüncü çeyreğe kadar faiz indirimine başlamasını beklediklerini gösterdi.
Bu, dikkatleri yaklaşan PCE fiyat endeksi verilerine yöneltti. Bu okuma Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesidir ve muhtemelen merkez bankasının görünümü üzerinde ağırlık oluşturacaktır.
Daha uzun bir süre boyunca yüksek faiz oranları, sarı metale yatırım yapmanın fırsat maliyetini artırdığından altın için kötü bir işarettir.
Diğer değerli metaller Cuma günü yükseldi ancak hafta boyunca keskin kayıplar da kaydetti. Platin vadeli işlemleri yüzde 0,6 artışla ons başına 931,25 dolara yükselirken, Gümüş vadeli işlemleri yüzde 0,9 artışla ons başına 27,60 dolara ulaştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:40
Yatsı 21:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı