Son Dakika

Altın için alım sınırını resmen açıkladı: 'Fırsat' dedi ve rakam verdi

Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, altın yatırımcıları için kritik açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 19.01.2022, 05:35
2
Altın için alım sınırını resmen açıkladı: 'Fırsat' dedi ve rakam verdi
Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, perşembe günü Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına dikkat çekerek,
Altın fiyatı için "800 TL'nin altı alım fırsatı" ifadelerini kullanan Özsoy, Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına dikkat çekerek altındaki alım fırsatını açıkladı.
Özsoy, şu ifadeleri kullandı:
"Bu hafta altın fiyatlarında daha çok gram altın fiyatlaması önemli olacaktır diye düşünüyorum zira Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB PPK toplantısı sonucunda gelecek karar piyasaların odak noktasında olacak. Şu andaki ana beklenti herhangi bir değişiklik olmayacağı yönünde olsa da gelebilecek bir indirim de sürpriz olarak karşılanmayacaktır. TCMB’nin de bu yılın geneline bakıldığında eğer faiz indirimine gidecekse bu toplantı da bu açıdan son fırsatı olur diye düşünüyorum. TCMB konuyu açıdan değerlendirir ve bir faiz indirimine giderse dolar/TL kurundaki yukarı hareket de gram altın fiyatlarını 800TL üzerine hatta 818TL seviyelerine kadar taşıyabilir. Önümüzdeki 2-3 aylık sürece bakıldığında halen ısrarla 800TL altındaki seviyelerin önemli alım fırsatlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı