Altın ithalat kota dağılımında değişiklik yapıldı

Borsa İstanbul dış ticaret dengesi ve ödemeler dengesi  üzerindeki olumsuz etkileri nedeni ile altın ithalat kota dağılımında değişiklik yapıldığını duyurdu.

EKONOMİ 29.03.2024, 10:35
Altın ithalat kota dağılımında değişiklik yapıldı
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Direktörlüğü, 7 Ağustos 2023 tarihinden itibaren işlenmemiş altın ithalatında kota dağılımında değişiklik yapıldığını duyurdu.
Altın ithalatında yapılan kota değişikliğinin nedeni olarak; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın (Bakanlık) Borsa İstanbul'a gönderdiği yazıda, işlenmemiş altın ithalatındaki artışın dış ticaret ve ödemeler dengesi üzerinde olumsuz etkileri olduğu belirtildi. Bu nedenle altın ithalatının artış hızını azaltmaya yönelik bir tedbir olarak kota dağılımında değişiklik yapıldığı vurgulandı.
Borsa İstanbul’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Öte yandan yeni düzenlemeye göre, aylık toplam kota miktarında bir değişiklik yapılmadı. Ancak kota dağılımında bazı değişiklikler yapıldı.
“Hazine ve Maliye Bakanlığınca (Bakanlık) Borsamıza gönderilen yazı ile işlenmemiş altın ithalatında yaşanan yükselişin dış ticaret dengesi ve ödemeler dengesi  üzerindeki olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak altın ithalatının  artış hızını azaltmaya yönelik bir tedbir olarak 07.08.2023 tarihi itibarıyla işlenmemiş altın ithalatı için aylık toplam kota uygulamasında  piyasada işlenmemiş altın arzında yaşanan daralma nedeniyle Bakanlığa iletilen sorunların azaltılmasını teminen kota dağılımında değişiklik yapılmıştır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı