Son Dakika

Atilla Yeşilada ters köşe yaptı! Dolardan kaçın

Dolar kuru haftayı hafif bir yükselişle kapattı. Dolar kurunda hareketli günler yaşanırken Ekonomist Atilla Yeşilada'dan dikkat çeken bir tahmin geldi. Yeşilada, doların değer kaybedeceğini söyledi.

EKONOMİ 20.08.2021, 21:05
13
Atilla Yeşilada ters köşe yaptı! Dolardan kaçın
Dolar kurunda dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 8.70'leri göre dolar kuru düşüş ve çıkışların ardından 8.40 bandında çekildi. Ancak dolar kuru burada kalmayıp haftayı yükselişle kapattı. Dolar kuru haftanın son gününde 8.50 bandını gördü. Dolarda bu gelişmeler yaşanırken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan dikkat çeken bir tahmin geldi.

Yeşilada katıldığı bir Youtube yayınında dolarla ilgili şu ifadeleri kullandı '' Dolar değer kazanır bir süre daha. Fed hakikaten tahvil alımlarını kısmaya kalkmayacaksa bu dolardaki artış frenler ve çok daha önemli. Gelişmekte olan ülkeler perişan. Dün yine yüzde iki gelişmekte olan piyasalar borsaları bu tabi Türkiye'de etkiliyor. Eğer ben haklıysam ki öyle olduğunu iddia etmiyorum, çoğunluk görüşü haklı olabilir. O zaman bu dönem çok geçici olacak ve Türk Lirası borsa ve tahvil faizi hakkında çok daha olumlu olacağım. Benim kanaatim bence şimdi tam dolar satılacak en azından TL de kalınacak borsa ve tahin alınacak dönem para kazanmak için.  Merkez Bankası'na faiz indirmek için para fırsat penceresi açılacak. Altın bahsettiğim gibi prim yapacak. Altını çizerek söylüyorum bütün bu bahsettikleri de haklı olsam da bunların vücuda gelmesi hayata geçmesi en az bir ay sürer Fed'den tamam biz vazgeçtiğim sinyal alınması lazım. İkincisi ben bu konuda azınlıktayım.''

Yeşilada'nın da belirttiğ gibi doların değer kaybı geçeci olarak gözüküyor. Siyasi ve ekonomik gelişmeler doğrultusunda ekonomistler ve finans uzmanları doların yıl sonuna doğru yükselişe geçeceğini tahmin ediyor. Azımsanmayaccak deresece piyasa uzmanı ve ekonomist son bahara doğru doların 9-9.25 bandına geleceğinin altını çiziyor. Ekonomistler dolar kurunda yaşanacağını ön gördükleri bu artışın sebebini, koronavirüs salgının ekonomiye etkileri, Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği ile yaşayacağı siyasi görüş ayrılıkları ve yüksek enflasyon ile sıcak paranın yeterince ülkeye girmemesinde görüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı