Son Dakika

Atilla Yeşilada’dan korkutan sözler: O zaman Türkiye’de oyun bitecek

Ekonomist Atilla Yeşilada olası ABD yaptırımları üzerinden dikkat çeken açıklamalar gerçekleştirdi. Olası bir yaptırım dalgasında ''O zaman Türkiye'de oyun biter'' ifadesini kullandı.

EKONOMİ 30.08.2022, 18:15
1
Atilla Yeşilada’dan korkutan sözler: O zaman Türkiye’de oyun bitecek
Türkiye’nin en çok tanınan ekonomistlerinden Atilla Yeşilada'dan son konuşmasında dikkat çeken bir yaptırım açıklaması geldi.
Dolar kuru 18 TL’yi geçip rekor üzerine rekor kırarken Atilla Yeşilada’nın ifadeleriyle Türkiye bir de ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. ABD topa girerse Türkiye ekonomisinde çok büyük kırılmalar olacağını belirten Atilla Yeşilada bekleyen tehlikeyi analiz etti. Olası bir yaptırım dalgasında piyasadaki yıkımın büyük olacağını belirten Yeşilada, dolar için rakam vererek, ''O zaman Türkiye'de oyun biter'' dedi.
Kendi Youtube kanalı üzerinden Türkiye ekonomisini değerlendiren Atilla Yeşilada 'Türkiye, Yine Yaptırım Tehdidi Altında!' başlıklı bir video yayımlarken şu ifadeleri kullandı.
ABD'nin yaptırımlarıyla ilgili 'ele vurma' şeklinde yaptırımlar olabileceğini belirten Yeşilada, ABD’nin Türkiye'nin dış borç aldığı bankalara 'Bunların borçlarını yenilemeyin' talimatı verebileceğini söyledi.
Böyle bir senaryoda Türkiye’nin ya temerrüde düşeceğini yani borcunu ödeyemeyecek hale geleceğini ya da çok büyük bir dolar şoku yaşanacağını öne süren Yeşilada “O zaman da Türkiye'de zaten oyun biter” dedi.
''Yaptırım tehdidi var mı? Bence gerçekten var. Ankara'nın bilinçli olarak Rusya yaptırımlarını deleceğini sanmıyorum ancak özek sektör daha önce de basiretini ispatlamıştı. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı