Bahçeli, faturayı AKP’li Bakan'a kesti: Skandalların sorumlusu

MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'yerel halk' (locals) kelimesiyle gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i “skandalların sorumlusu” diyerek hedefe koydu.

GÜNDEM 22.04.2024, 16:40
1
Bahçeli, faturayı AKP’li Bakan'a kesti: Skandalların sorumlusu
Cumhur İttifakı ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli son açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i “Skandalların sorumlusu” diyerek hedef gösterdi.
Devlet Bahçeli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yayınladı.
Bahçeli’nin açıklamasındaki en dikkat çeken yer ise Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme yaptığı sırada “locals” yani “yerel halk” ifadesini kullanan ve bu nedenle büyük tartışmalara neden olan Mehmet Şimşek ile ilgili söyledikleri oldu.
Bahçeli "Milletimizi 'yerel halk' değersizleştiren zihniyet son zamanlarda maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusudur" sözleriyle Mehmet Şimşek’e yüklendi
Hazine ve Maliye Bakanlığı çıkan tartışmalara üzerine Bakan Şimşek’in söz konusu ifadeleri hakkında "Ekonomi/finans terminolojisinde yer alan 'locals' kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyoruz ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz" şeklinde bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı