Bakanlar süreçten rahatsız!

Kararı Külliye veriyor ancak sorumluluk bakanlarda!

GÜNDEM 10.03.2021, 05:00
15
Bakanlar süreçten rahatsız!
Pandemi sürecinde görevleri itibarıyla öne çıkan sağlık ve eğitim bakanlıklarının tedbir ve yasaklarla ilgili çalışmalarının Külliye’de dikkate alınmadığı ve bakanların da bu durumdan rahatsız olduğu öğrenildi.
Bakanlar rahatsız! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk bakanları görevlerini sürdürürken, uyarılarının dikkate alınmadığı ancak eleştirilerinse kendilerine yapılmasından dolayı rahatsız olduğu öğrenildi. Sağlık ve eğitim bakanlarının istifa edeceği iddialarının perde arkasındaki sebep olarak her iki bakanın taleplerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dikkate alınmaması gösteriliyor. Görev alanlarıyla ilgili kararların Külliye’de alındığı ancak vatandaşın eleştirilerine ise bakanların maruz kalmasından dolayı rahatsız oldukları belirtiliyor.

Pandemi döneminde işlerin yolunda gitmemesinin bazı bakanlarda rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi. Kovid-19 pandemisinde görev alanları itibarıyla en çok öne çıkan sağlık ve eğitim bakanlıkları, bazı yasak ve normalleşme kararlarından dolayı da en çok eleştirilen bakanlıklar olma özelliği taşıyor. Sürecin en başından itibaren Kovid-19’la mücadele eden ve halktan büyük takdir toplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemlerde uyarılarının aksine bazı gelişmelerin yaşanmasından dolayı hedef tahtasına oturtuldu. Özellikle YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç Hoca’nın sosyal mesafesiz ve kalabalık cenaze namazı ile AKP kongrelerindeki ‘lebalep’ kalabalıklardan dolayı Bakan Koca, çok eleştirildi. Bunun üzerine Bakan Koca’nın “Vatandaşa söylediklerimizi kendimiz uygulamıyoruz” diyerek sitemini dile getirdiği ve uyarılarının iktidar tarafından dikkate alınmamasından dolayı da rahatsız olduğu belirtiliyor.

Aynı şekilde 18 milyon öğrenci ile birlikte ailelerini de ilgilendiren kararlar veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da normalleşme ile ilgili taleplerinin dikkate alınmadığı ve kendisinin halkın önüne atıldığı şeklinde sitemlerinin olduğu ifade ediliyor. Bakan Selçuk’un yakın çevresine, öğrencilerin en az hasarla süreci atlatması için en ince ayrıntısına kadar düşündüklerini ancak Külliye’de alınan bir kararla hepsinin yerle bir edildiğini söylediği belirtiliyor. Hem Sağlık Bakanı Koca’nın hem de Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un Külliye’de alınan kararların uygulandığını ancak vatandaşa karşı sorumluluğun ise kendilerinde olmasından dolayı büyük rahatsızlık duydukları öğrenildi. Her iki bakan dışında başka bakanlardan da benzer şikâyet ve endişelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kulağına gittiği ve Erdoğan’ın da kabine değişikliği düşündüğü söyleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı