Barents Denizi'nde gerilim: Rus ve Amerikan uçakları karşı Karşıya geldi

Rusya ve ABD arasında gerilim. Barents Denizi üzerinde Rus Mig-31 savaş uçakları ile Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait B-1B stratejik bombardıman uçaklarının karşı karşıya geldi.

DÜNYA 25.03.2024, 12:05
2
Barents Denizi'nde gerilim: Rus ve Amerikan uçakları karşı Karşıya geldi
Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Barents Denizi semalarında Rusya sınırına yaklaşan bir hava hedefi tespit edildi. Sınır ihlalini engellemek için bir MiG-31 savaş uçağı havalandırıldı. Rus savaş uçağının mürettebatı, hava hedefinin ABD Hava Kuvvetleri'ne ait iki B-1B stratejik bombardıman uçağı olduğunu tespit etti.
Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, MiG-31 uçağı uluslararası hava sahası kurallarına tamamen uyarak ABD uçaklarının Rusya sınırını ihlal etmesini engelledi. Önlemenin ardından ABD uçaklarının rota değiştirdiği ve Rus uçağının da güvenli bir şekilde üsse geri döndüğü açıklandı.
Barents Denizi, Rusya ve Norveç arasında bulunan ve önemli bir stratejik öneme sahip bir denizdir. Bölgede petrol ve doğalgaz gibi doğal kaynak rezervleri bulunmaktadır. Ayrıca, Rusya'nın kuzey filosu da bu denizde konuşlanmıştır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı