Son Dakika

Başkentte hayvan yetiştiricilerine hayvan beslenme eğitimleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte hayvancılığın gelişmesi ve yetiştiricilerin bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği hayvan beslenme eğitimlerine devam ediyor.

AİLE 10.06.2023, 10:30
3
Başkentte hayvan yetiştiricilerine hayvan beslenme eğitimleri
 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte kırsal kalkınmayı desteklemeye ve hayvan yetiştiriciliğine teşvik edecek projelere öncelik vermeyi sürdürüyor.
Başkentte hayvancılığın geliştirilmesi ve yetiştiricilerin bilinçlendirilmesi amacıyla eğitimler veren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bu eğitimler kapsamında Gölbaşı ilçesi Oyaca Mahallesi’ndeki hayvan yetiştiricileriyle buluştu.
Büyükşehir Belediyesi sağladığı eğitim desteği ile Ankara’nın hem kırsal hem de merkez mahallelerindeki yetiştiricilerin daha kârlı, verimli ve bilinçli yetiştiricilik yapmasını hedefliyor.

Belediye personeline yönelik ‘Süt Sığırlarında Yemleme Strateji Semineri’ de veren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Betül Zehra Sarıçiçek, Oyaca Mahallesi’ndeki hayvan yetiştiricilerine buzağı bakımı, küçükbaş-büyükbaş hayvanların beslenmesi, sağım hijyeni konularında bilgi verirken yetiştiricilerin merak ettiği konularda sorularını da cevaplandırdı.
Buzağı bakımından küçükbaş-büyükbaş hayvanlarının beslenmesi ve sağım hijyenine kadar pek çok konuda bilgi verdiklerini belirten Prof. Dr. Betül Zehra Çiçek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ülkemizde hayvancılık çok kötü bir yere doğru gidiyor ve ekonomik krizden dolayı insanlar hayvancılıktan çok fazla para kazanamıyorlar. Onların daha doğru hayvancılık yapmaları, hayvanlarını daha düzgün beslemeleri, yemleri ve sağımları steril ortamda yapmaları ve kaliteli süt elde edip insan beslenmesine sunmaları için yanlışları varsa düzeltmek, eksikleri varsa tamamlamak ve onlara katkıda bulunmak amacıyla bir eğitim düzenledik. Ankara Büyükşehir Belediyesine de hayvancılık konusunda verdiği desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yerli üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini dile getiren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hekimi Nadide Yıldırım ise “Bizim küçük aile işletmelerimizin genelinde daha geleneksel yöntemlerle hayvancılık yapılıyor. Biz güncel bilgileri onlarla paylaşarak daha kârlı ve verimli hayvancılık yapmalarını amaçlıyoruz” dedi. 
Program sonunda eğitime katılan yetiştiricilere plastik kova, meme daldırma kabı, sağım sonrası daldırma solüsyonu ve buzağı biberonundan oluşan meme kiti hediye edildi.
Haber: Emre Gürbüz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı