Bu İphone modelleri tarih olacak!

Apple'ın yapay zeka destekli yeni işletim sistemi iOS 18, haziran ayında piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Bu heyecan verici güncellemenin hangi cihazlarla uyumlu olacağı da belli oldu. İşte iOS 18 güncellemesini alacak cihazlar..

BİLİM VE TEKNOLOJİ 02.04.2024, 12:10
1
Bu İphone modelleri tarih olacak!
Teknoloji devi Apple, merakla beklenen yeni işletim sistemi iOS 18 için gün sayıyor. Basına yansıyan haberler ve Apple'dan gelen sızıntılar, kullanıcıları heyecanlı bir bekleyişe sürüklüyor.
Geçtiğimiz haftalarda iOS 18'in yapay zekâ odaklı bir güncelleme olacağı ve iPhone'lara yepyeni özellikler getireceği bildirilmişti. Son gelen haberler ise hangi cihazların bu heyecan verici güncellemeden faydalanabileceğini gözler önüne seriyor.

Apple'ın merakla beklenen yeni işletim sistemi iOS 18, şimdiye kadarki en büyük güncelleme olma yolunda ilerliyor. Buna göre iOS 18, basit komutlara dayanarak görüntü oluşturabilen ve makaleler yazabilen Google'ın Gemini adlı yapay zekâsı ile ortak olması öngörülüyor.
Ancak bu heyecanın gölgesinde kalan bir konu da var: eski iPhone'ların iOS 18 ile uyumluluk sorunu. Daha yavaş işlemci ve daha az bellek kapasitesine sahip olan eski modeller, yeni işletim sisteminin güçlü özelliklerini destekleyemeyecek.
SE serisi ve 8 Plus modeli veya daha önceki modeller de dahil olmak üzere 2018'den önce piyasaya sürülen iPhone'ları hâlâ kullanan herkes iOS 18'e erişemeyecek.
Örneğin; A11 Bionic çipli iPhone (iPhone X, 8 ve 8 Plus) ve A10 Fusion çipli iPhone (iPhone 7 ve 7 Plus) da güncellemeyi etkili bir şekilde destekleyemeyecek.
Eğer iPhone'unuz 11'den 15'e kadar olan bir model ya da ikinci ve üçüncü nesil SE, XR, XS ve XS Max değilse, iOS 18 ve gelecekteki tüm yazılım güncellemelerini alamayacaksınız. 

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 18, yapay zekâ odaklı yenilikleri ile kullanıcıları şımartmaya hazırlanıyor. Siri'nin daha da akıllanması, mesajlaşmada devrim niteliğindeki gelişmeler ve haritalarda yepyeni özellikler, iOS 18'i şimdiye kadarki en heyecan verici güncellemelerden biri yapıyor.
Apple genellikle yeni iOS sürümüne ayak uyduramayan iPhone modellerini üretimden kaldırıyor ancak bu yıl yedi ve sekiz serilerini korumaya devam ediyor.
Apple'ın iOS 18'i 10 - 14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) tanıtması bekleniyor. WWDC, genellikle iPhone, Mac, iPad, Apple Watch ve TV için yeni işletim sistemi tanıtımıyla başlar ancak bu yıl yeni çıkan Vision Pro'nun sahipleri de bir güncelleme alabilir.
Apple iPhone 15 ile istediği sıçramayı pek de yakalayamadı. Eylül ayında piyasaya sürülen telefon, kullanıcılardan gelen şikayetlerle sık sık eleştirildi. Malzemenin değiştiği, telefonlarının aşırı ısındığına dair şikayetler sosyal medyada sık sık yer aldı. Teknoloji meraklıları; kullanıcıların yaşadığı bu hüsranı şirketin bu yılki WWDC ile gidermesi bekleniyor.
iOS 18'in beta testinin temmuz ayında kullanıma sunulması ve genel çıkış tarihinin Eylül 2024'te olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:29
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı