Büşra Akın Dinçer kimdir?

Büşra Akın Dinçer editör olarak çalıştığı Habertürk TV'de şu sıralarda spikerliğe başladı. Bu gelişme sonrası Büşra Akın Dinçer kimdir diye merak ediliyor. İşte Büşra Akın Dinçer'in hayatı...

GÜNDEM 18.03.2023, 16:40
130
Büşra Akın Dinçer kimdir?
Büşra Akın Dinçer ismi Habertürk TV’de spikerlik yapmasıyla beraber gündeme geldi. Daha önceden aHaber’de Diplomasi programını sunan Büşra Akın Dinçer kravat ve ceket kombini ile tartışılmıştı. Peki, Büşra Akın Dinçer kimdir? Büşra Akın Dinçer kaç yaşında ve nereli... BÜŞRA AKIN DİNÇER KİMDİR?
Büşra Akın Dinçer, lise ve üniversiteyi (Texas Houston Üniversitesi) ABD’de okudu. İki yıl hukuk okuduktan sonrA bırakıp gazetecilik bölümüne geçen Büşra Akın Dinçer, mesleğe TRT Türk’te editör olarak başladı.
34 yaşında olan Büşra Akın Dinçer Erzurumludur. Babası tarım alanında faaliyette bulunan Kemalettin Akın'dır.
ABD’den Türkiye’ye dönme kararı alan Büşra Akın Dinçer, al Jazeera Türk’ün kurucu Haber Direktörü Gürkan Zengin’in asistanı oldu.
Daha sonra aHaber’e geçen Büşra Akın Dinçer burada prodüktör olarak çalıştıktan sonra Diplomasi programıyla ekrana geçti. 
2014 Eylül ayında kendi gibi gazeteci olan Süleyman Dinçer ile dünya evine girdi. Çiftin nikah şahitleri arasında AK Parti Erzurum Milletvekili ve Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da yer aldı. 
Daha sonra Dinçer çifti, ATV- A Haber Londra Bürosunda 3 yıl süreyle görev yaptı. 
Sabah Gazetesi ve Anadolu Ajansı’nda (AA) muhabirlik yaptı.
Son olarak Habertürk TV’de Dış Haberler Editörlüğü yapan Büşra Akın Dinçer, 18 Mart 2023 itibariyle Habertürk TV’de  spiker olarak hafta sonu bülteni sunmaya başladı.
Büşra Akın Dinçer aHaber’deki programlarına kravat ve ceketle çıkması da çokça tartışıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı