Son Dakika

Deniz Zeyrek: "Erdoğan 6'lı masayı şikayet edecek"

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi son bir plan yaptığını yazdı.

GÜNDEM 24.10.2022, 11:55
2
Deniz Zeyrek:
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan için dikkat çeken yorumlarda bulundu.
Zeyrek, Erdoğan'ın başörtüsü konusundaki anayasa çıkışı hakkında, "Seçim kampanyası boyunca 'Bakın hepsi sapkın akımları savunuyor' diyerek CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'yi Kılıçdaroğlu'nun da oy almayı arzuladığı 'muhafazakâr seçmen'e şikayet etmeyi, bütün muhafazakârları yine kendi partisinde birleştirmeyi planlıyor" yorumunu yaptı. 
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, bu değişikliklerin olduğu bir Anayasa değişikliğini 'sivil, özgürlükçü anayasa değişikliği' olarak göstermeye çalışıyor. Oysa 'özgürlük' kavramı, güçlünün/çoğunluğun zayıfın/azınlığın ne yapacağını, nasıl yaşayacağını belirlemeyi değil; zayıfın/azınlığın istediği gibi yaşamasını güvence altına almak için vardır.
Bu çerçeveden bakıldığında kadınların ne giyeceğini, nasıl yaşayacağını, farklı cinsel yönelimleri olan insanların nasıl yaşayacağını, erkek egemen bir devlet anlayışının belirlemesinin 'özgürlükçü yaklaşım' olmadığı net bir şekilde görülecektir.
Ayrıca keşke birileri Erdoğan'a temel haklar konusunda referandum yapılamayacağını, azınlık bir grubun taleplerini çoğunluğa oylatmanın adil bir sonuç getirmeyeceğini anlatsa." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı