Son Dakika

Devlet az öldünüz diyorsa girip ölelim

Malatya’da depremzedeler, 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında bazı binaların ağır hasarlıdan hafif hasarlıya dönüştürülmesine tepki gösterdi.

ÇEVRE 24.05.2023, 04:35
Devlet az öldünüz diyorsa girip ölelim
50 yıllık yığma bina sakini Döne Sarıbaş, “Benim ailemden 17 kişi öldü. Devlet az öldünüz, bu binaya girin ölün diyorsa, girip ölelim” dedi.
6 Şubat depremleri sonrasında 2 kez hasar tespiti yapılan Malatya’da, birçok binanın hasar durumu değişti. Oturduğu 50 yıllık yığma binanın ağır hasarlıdan hafif hasarlıya çevrilmesine tepki gösteren Döne Sarıbaş isimli vatandaş, “Binanın hali bu, her taraftan ayrılmış, balkonlar ayrılmış. Balkonlar başımıza düşüyor, duvarlar cacık gibi olmuş. Depremde ben bu binanın içindeydim. Uyumadığım için hızlı bir sallantıyla dışarı kaçabildim” dedi.
Oturdukları binanın her yerden hasar aldığını anlatan Sarıbaş, “Yan binadan dört parmak bizim bina arka tarafa geçmiş ve bu bina 4 katlı yığma. Bu yığma binaya ilk seferde ağır hasar verildi. 10 bin liramız, taşınma paramız ve evin DASK paraları yattı. Bizim canımızı zor kurtardığımız binaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hafif hasara çevirmiş. Ben bu binanın içine nasıl gireyim? Kediyi dahi koyamam buraya. Devlet bunu nasıl kabul ediyor? Can güvenliğimiz yok içine kesinlikle giremem. Benim ailemden 17 kişi öldü. Köyümüzden 105 kişi öldü. Bizim ölmemizi mi bekliyorlar? Buna hafif hasar verenler gelsinler binayı görsünler. Bu bina kolonsuz, yığma bina. Ben 3 tane yapı denetim mühendisi getirdim. Sarsıntıya gerek kalmadan bu bina üstünüze çöker, mezarın içinde oturmayın dediler. Ben boşuna taşınmadım. Görünen köy kılavuz istemez” ifadelerini kullandı.
“Devlet az öldünüz, bu binaya girin daha ölün diyorsa, girip ölelim” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Sarıbaş, “Ben kediyi bile güvenip koymam buraya. Bu nasıl adalet, nasıl hukuk anlamıyorum. Ölelim mi? Devlete güveniyoruz böyle mi olması gerekiyor? Buna bir an önce el atsınlar. Böyle bir şey olamaz. Yüzlerce, binlerce ağır hasarı hafife çevirmişler. Bina zaten her taraftan ayrılmış, sallanıyor. Dört aydır çadırda kalıyorum” dedi.
Hukuk mücadelesi vereceğini söyleyen Sarıbaş, “Mahkemeyle uğraşırım. Çevre ve Şehircilik’ten kim gelip hafife çevirdiyse, o bizim canımızı kurtaracak mı? Kanımızın bedelini ödeyecek mi? Kanımız bu kadar mı ucuz? Devletimize bu kadar mı güvensiz olacağız? Kapısına girilmez diye şerit çekmişler, yine de burayı hasarsız yapmışlar” diyerek tepki gösterdi. ANKA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı