Son Dakika

Devletimiz bize el uzatsın

Batman’da 30 Mayıs’ta yaşanan aşırı yağış ve dolu nedeniyle buğday ve mısır tarlaları zarar gördü.

EKONOMİ 07.06.2023, 05:10
Devletimiz bize el uzatsın
Batman merkeze bağlı Doluca köyünde 3 bin dönüme yakın ekili arazinin zarar gördüğünü söyleyen köylüler, zararlarının karşılanması için Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
Batman’da 30 Mayıs’ta yağan şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle Batman merkeze bağlı Doluca köyünde yaklaşık 3 bin dönüm buğday, arpa, mercimek ve mısır gibi tarım ürünleri ekili araziler zarar gördü. Ürünleri zarar gören köylüler, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan zararlarının karşılanması için destek istedi. Buğday ve mısır ürünleri dolu yağışından etkilenen Şafi Ergül şunları söyledi:
“30 Mayıs’ta yağan dolu nedeniyle yaklaşık 3 bin dönüm kuru ve sulu arazi zarar gördü. Aynı şekilde çevre köylerde de aynı zarar var. Dolunun vurduğu Silvan tarafı ve Kozluk köylerine kadar büyük bir zarar var. Bu zararın tespiti için Tarım Bakanlığı’ndan ekiplerin getirilmesi ve zararın karşılanmasını talep ediyoruz. Burada sulu alanlarda genellikle kiralama yöntemi ile yapılan çiftçilik var ve bu insanların zararları çok fazla. Bunun karşılanmasını talep ediyoruz.”
110 dönüm ekili ürününün zarar gördüğünü söyleyen Selami Eren, “500-600 bin liralık zararım var. Devletimizden bu işe el uzatmasını, çiftçilere yardım etmesini bekliyorum” dedi.
Mustafa Ergül ise, “Yağan dolu nedeniyle mısırlarımız, buğdaylarımız çok zarar gördü. Devletimizin bize yardım etmesini istiyoruz, çok zararımız var. Ben 350 dönüme yakın mısır ektim. Maliyetimize göre çok fazla girdimiz var. Tarım Bakanlığı ve devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu. ANKA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı