Son Dakika

Dilipak'tan siyasete 'mafya' uyarısı: Hepsi birer maskeden ibarettir

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “Siyaset/bürokrasi mafya ile kol kola girmişse ilk kaybeden adalet olur. Adalet yoksa barış da olmaz.” diye yazdı.

GÜNDEM 14.06.2021, 10:00
7
Dilipak'tan siyasete 'mafya' uyarısı: Hepsi birer maskeden ibarettir
Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün kaleme aldığı yazısında, “Siyaset/bürokrasi mafya ile kol kola girmişse ilk kaybeden adalet olur. Adalet yoksa barış da olmaz. Bir bakarsınız “adam” zannettikleriniz, zannettiğiniz gibi biri değil. Hemen hemen bunlar her yerde birbirine benzerler. Bir kısmı ne yer ne yapar. Bir kısmı yapmaz ama yer, bir kısmı hem yapar, hem yer. Halk eğer ahlaken zafiyet içinde ise, “hem yer hem yapar” tipi onlar için idealdir.” dedi. Abdurrahman Dilipak, “Yer misin, yemez misin!” başlıklı yazısında, Sedat Peker’in iddiaları sonrasında gündeme gelen siyaset-bürokrasi-mafya ilişkisi üzerinden uyarılarda bulundu.

“Yemez, yapmaz” tipinden kimseye hayır gelmeyeceğini ifade eden Dilipak, yazısının bir kısmında şöyle devam etti:

“Bize “yemez, yapar” adamlar lazım. Onlar bizim Ömerlerimiz! Ama öylelerini bulmak çok kolay değil. Bir ara bir “siyasi etik yasası” diye bir yasa çıkarma konusu gündeme gelmiş. Sonunda ne olmuş biliyor musunuz? “Bu ölçüler gelirse siyasette adam kalmaz” denilerek reddedilmiş. Aslında bu konu herkesin bildiği bir sır. Artık bu işi yapanlar da işi öğrendiler. Onlar da sağ-sol fark etmiyor, bu tilkilerin kuyrukları bakıyorsunuz bir yerde birbirlerine bağlı. Bu piyasa çok farklı, parayı veren düdüğü çalıyor. Siyaset ve kara para, kirli para bir araya gelmişse, orada alkolden uyuşturucuya, fuhuştan kumara kadar her yol vardır. Herkes kendi mahallesinin horozu gibi gözükür ama bir araya geldiklerinde o dindarlık, ideolojik kimlik, vatan-millet-sakarya, hepsi birer maskeden ibarettir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı