Dışarıda yemek lüks oldu: Bir bardak çay 100 TL

Türk Lirasının değer kaybı ve ülkemizde sürekli artan enflasyon nedeni ile vatandaşlar artık dışarıda çay dahi içemez oldu. Türk Mutfak Sanatları Uzmanı ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gelinen son noktayı gözler önüne serdi.

GÜNDEM 19.04.2024, 09:30
1
Dışarıda yemek lüks oldu: Bir bardak çay 100 TL
Türkiye'de enflasyonun tavan yaptığı şu günlerde, vatandaşlar adeta fiyat şokuyla karşı karşıya. Günden güne artan fiyatlar, özellikle dışarıda yemek yemeyi neredeyse imkansız hale getiriyor. Artık en basit bir menü bile cebi yakarken, ne kadar hesap geleceği ise tam bir muamma.
Bu duruma çare arayan bazı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları, cumartesi ve pazar günleri kafe ve restoranları boykot etme çağrısında bulunuyor. Boykotçular, Avrupa ülkelerinde bile fiyatların yüksek kura rağmen Türkiye'den daha uygun olduğunu savunuyor.
Yaşanan "pahalılık çılgınlığını" en iyi gösteren örneklerden biri ise Türk Mutfak Sanatları Uzmanı ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl'den geldi. Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "An itibariyle Ankara Havaalanı'nda çay aldım 100 TL" ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:36
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:35
Yatsı 21:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı