Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de tedavi için tahliye edilmesi gereken 8 bin hasta var

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sözcüsü Tarik Jasarevic, Gazze Şeridi'ndeki 8 bin hastanın Siyonist İsrail'in yoğun ateşi altında olduğunu ve tedavi için tahliye edilmeleri gerektiğini açıkladı.

DÜNYA 26.03.2024, 18:00
1
Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de tedavi için tahliye edilmesi gereken 8 bin hasta var
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sözcüsü Tarik Jasarevic, Gazze Şeridi'ndeki 8,000 hastanın Siyonist İsrail'in ağır saldırısı altında olduğunu ve tedavi için tahliye edilmeleri gerektiğini açıkladı.
Jasarevic ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.
Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin saldırı altında olduğunu kaydeden Jasarevic, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa hastanesine erişimlerinin olmadığını vurguladı.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Emel Hastanesine yönelik yardım misyonlarının da engellendiğini belirten Jasarevic, Gazze'de sağlık çalışanlarının öldürüldüğünü ve birçok hastanenin kuşatma altında olduğunu belirtti.
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki sağlık merkezlerine yönelik 400'ün üzerinde saldırının kayıtlara geçtiğini ifade eden Jasarevic, 600'ün üzerinde kişinin bu saldırılarda öldüğünü ifade etti.
Jasarevic, "Gazze'de, tedavi için tahliye edilmesi gereken 8 bin hasta var. Maalesef Gazze'den şu ana kadar 2 bin hasta tahliye edildi. Gazze'de işini yapmak isteyen 20 bin sağlık çalışanı var ancak hastanelere ulaşamıyor. İşleyen bir sağlık sistemine sahip olmak istiyorsanız ihtiyacınız olan ilk şey güvenliktir" ifadelerini kullandı.
Laerke de Siyonist İsrail'in, 21 Mart'tan bu yana BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) Gazze'nin kuzeyine giden yardım tırlarını engellemesine değindi.
Gazze'nin kuzeyinde insanların kıtlık nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu belirten Laerke, Siyonist İsrail'e bu kararından dönmesi için çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı