Son Dakika

Erdoğan arşive takıldı: Esad ile ilgili o sözleri dikkat çekti

Erdoğan'ın Ukrayna dönüşü "Bizim Esad'ı yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki" açıklaması eski sözlerini gündeme getirdi.

GÜNDEM 19.08.2022, 15:40
6
Erdoğan arşive takıldı: Esad ile ilgili o sözleri dikkat çekti
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ukrayna dönüşü uçakta bulunan gazetecilere yaptığı "Bizim Esad'ı yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki" açıklaması, eski bir açıklamanın gündeme gelmesine sebep oldu.  
Erdoğan'ın 2016 yılında, Türkiye'nin Suriye'ye girmesine ilişkin,  "Zalim Esed'in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik" sözleri arşivlerden çıktı.  
2016 yılında ‘Parlamentolararası Kudüs Platformu: Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempozyumu’nda konuşan Erdoğan, "Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esad'ın hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" ifadelerini kullanmıştı. 
Erdoğan, bugün Ukrayna dönüşü uçakta bulunan gazetecilere yaptığı açıklamada ise hükümetin Suriye politikasına ilişkin olarak şunları söyledi:
"Bizim Esad'ı yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki. Eğer Türkiye’de muhalefet olayı böyle bir noktaya taşıyorsa bu muhalefetin hem kalitesini hem de gramını ortaya koyar. Bizim şu anda Suriye’de attığımız bütün adımlarla, özellikle Suriye’nin kuzeyinde Fırat’ın doğusu ve batısından Akdeniz’e kadar olan o bölgede Ruslarla yürüttüğümüz çalışmalarda terörle bir mücadele vardı. Terörle olan mücadelemizi de burada birlikte sürdürüyoruz. Bunların belli bölümünü Ruslarla beraber yaparken belli bölümünü de kendi askerimizle, güvenlik güçlerimizle yürütüyoruz. Hep söylüyorum, demokraside en önemli hasletlerden bir tanesi güçlü muhalefettir. Tabii bizim güçlü bir muhalefetimiz yok. Sıkıntı burada. Yani Suriye’de ne oluyor ne bitiyor haberleri yok."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı