Fatih Altaylı, 'jelibon rezervi'ni gerçek sanan Gökçek'i dalgaya aldı

Fatih Altaylı, dün katıldığı yayında sosyal medyadaki ironik içerikli jelibon rezervi paylaşımını gerçek sanan Melih Gökçek ile fena dalga geçti. Fatih Altaylı, “Gerçekten eğlenceli bir durum.” dedi.

GÜNDEM 29.06.2022, 13:05
11
Fatih Altaylı, 'jelibon rezervi'ni gerçek sanan Gökçek'i dalgaya aldı
Gazeteci Fatih Altaylı ekonomist Murat Muratoğlu’nun ironili “Adıyaman'da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı.” paylaşımını Melih Gökçek katıldığı yayında gerçek sanmasını bugünkü yazısında, “Gerçekten eğlenceli bir durum. 3200 kilometre öteden, kahkahalarla gülüyorum.” ifadeleriyle karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Adana’da 2 yüksek kaliteli Petrol bulduk. Rezerv değeri yaklaşık 1 milyar Dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 tane daha sondaj kuyusu açarak 10 kuyuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz.” demişti.
Bu açıklama sonrası ekonomi yazarı Murat Muratoğlu ironili bir paylaşımda bulunarak, “Adıyaman'da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı.” dedi.
Sosyal medyadaki bu ironiyi, Ankara Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Melih Gökçek katıldığı canlı yayında gerçek sandı. Gökçek yayında, “Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon, bilmiyorum. Yer altında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş.” ifadelerini kullanması sosyal medya olay oldu.
Gazeteci Fatih Altaylı da bugünkü yazısının bir bölümünde Gökçek’in sözlerini yorumladı. Altaylı, “Kim bilir belki de eski belediye başkanı da Türkiye’nin sürekli petrol bulmasıyla çaktırmadan dalga geçiyor, bilmiyoruz. Gerçekten eğlenceli bir durum. 3200 kilometre öteden, kahkahalarla gülüyorum. Eğlencesiz olan ise bu sözlere, yani Belediye Başkanı’nın 6 milyar dolarlık jelibon rezervi bulduğumuz iddiasına inanacak milyonların olması.” diye yazdı.
Fatih Altaylı yazısına şöyle devam etti:
“Size şaka gibi geliyor belki ama emin olun yarın öbür gün telefoncu amcalardan ya da pazar çıkışı Avrupa’nın ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu söyleyen teyzelerden bir tanesi sokak röportajı yapan youtube kanalına 2023 yılında Lozan’ın gizli maddelerinin ortadan kalkmasından sonra Türkiye’nin 6 milyar dolarlık Jelibon çıkarıp enerji sorununu çözeceğini söylemezse ben hiçbir şey bilmiyorum.
Tabii bazı muhalifler de Jelibon yataklarının Mehmet Cengiz’e peşkeş çekileceğini iddia edebilir.
Diğer 4 artı 1 müteahhit de “Biz de jelibon isteriz” diyerek iktidarın kapısına dayanabilir.
Dediğim gibi uzaktan izlemesi eğlenceli bir ülkeyiz.
Ama uzaktan.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı