Son Dakika

Fatih Altaylı son anket sonucu paylaştı! AKP sözleri şaşırttı

Fatih Altaylı yazısında son anket sonuçları ile değerlendirmelerde bulundu. Elinde genç seçmenlerle ilgili veriler olduğunu belirten Fatih Altaylı 'genç seçmen AKP'den uzak cümlesi doğru değil' dedi.

GÜNDEM 13.11.2022, 13:50
Fatih Altaylı son anket sonucu paylaştı! AKP sözleri şaşırttı
Gazeteci yazar Fatih Altaylı bugün Habertürk’te kaleme aldığı köşe yazısında son anket sonuçları hakkında bir değerlendirmede bulundu. Son anket sonucu veren Fatih Altaylı, Z kuşağı meselesine inanmadığını belirterek, “Gençleri alfabenin çeşitli harfleri ile sınıflandırmayı doğru bulmuyorum. Gençler gençtir ve hızlı bir biçimde büyürler. Bu yüzden başına herhangi bir harf koymadan gençler diyerek, gençlerin siyasi tercihlerine bakalım.” dedi.
Fatih Altaylı elindeki son anket sonucu verilerini paylaştı. Altaylı, “Elimde birkaç ayrı firmanın 1996 ila 2002 arasında doğmuş ve bu seçimde oy kullanacak genç seçmenlerle ilgili verileri var. ” diye yazdı.
“Bunların hepsini bir araya getirince ortaya şöyle bir tablo çıkıyor.” diyen Fatih Altaylı şöyle yazdı:

CHP’de durumun tam tersi olduğunu değerlendiren Fatih Altaylı, şunları kaydetti:

“Genç seçmenlerin AK Parti’den uzak olduğu cümlesi tam olarak doğruyu yansıtmıyor. Gençler arasında AK Parti’nin oy oranı yüzde 30 civarında. AK Parti’nin genel oyu yüzde 48 iken genç seçmen arasında oylarının düşük olduğu doğru idi. Bugün durum bu değil. Genel oyu ile gençler arasındaki oyu hemen hemen aynı.”
“CHP’de ise tam tersi bir durum var. CHP’de genç seçmenlerin oyu yüzde 35’e yakın. CHP’nin genel oyundan 7-8 puan kadar daha yüksek. Genel oy oranına oranla gençlerden en fazla oy alan parti ise Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi. 18-26 yaş arasındaki seçmende Zafer Partisi’nin oy oranı yüzde 13’ün üzerinde. Bu da Zafer Partisi’nin genel oy oranının 4 katı, 50 yaş üzerinde seçmenden aldığı oyun ise tam 10 katı. Diğer partilerde ise gençlerin oyu, genel oylarının epey altında. Yine de gençlerin, tercihlerinde büyüklerinden etkilendiklerini ve benzer bir siyasi hizalanma yaptıklarını söylemek çok yanlış olmaz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı