Son Dakika

Fehmi Koru MHP’nin AKP’ye jestini yazdı: Uzaktan bakanlar anlamakta zorlanıyor

Fehmi Koru, MHP'nin AKP'ye kuruluş yıldönümü için gönderdiği çelengi köşesine taşırken "Uzaktan bakanlar MHP’nin AKP’ye jest/ler/ini anlamakta zorlanıyor" yorumunda bulundu.

GÜNDEM 16.08.2022, 07:50
4
Fehmi Koru MHP’nin AKP’ye jestini yazdı: Uzaktan bakanlar anlamakta zorlanıyor
Fehmi Koru, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’nin kuruluş yıldönümü için gönderdiği çelengi köşe yazısına taşıdı. MHP’nin anketlerdeki oy oranını paylaşan Koru, “Bana sorarsanız, çelenkteki çiçek sayısı az bile” yorumunu yaptı.
Koru, bugünkü köşe yazısında MHP’nin AK Parti’ye gönderdiği çiçek hakkında şunları yazdı:

“Uzaktan bakanlar MHP’nin AKP’ye jest/ler/ini anlamakta zorlanıyor. Zorlanmalarının sebebi, iktidarın son yıllarına damga vuran ortaklığın MHP oylarına olumsuz etkisi yüzünden” diyen Koru, şunları yazdı:

Yazısının devamında Metropoll şirketinin bir anketini paylaşan Koru, MHP’nin baraj altında kaldığını ifade etti.
MHP genel başkanı Devlet Bahçeli de ‘iktidar ortağı’ olarak anlamlı bir çelenk göndermiş AKP’ye.  Yıldönümü törenlerine gönderdiği ve benim bu yazının girişine yerleştirdiğim görkemli çelenk için, MHP, “21 adet turuncu gül ile kırmızı zemin üstüne beyaz çiçeklerden oluşan işlemelerle tanzimleri yapılarak, sepetin üzerine arkalı önlü 2023 adet çiçek işlemesi yerleştirildiği” bilgisini veriyor. Ne kadar büyük incelik… Şahsen öyle bir inceliği aşacak bir hediye gönderemeyeceğime göre takdirlerimi ifadeyle yetinmek zorundayım.
Girdiği son genel seçimde (2018) MHP %11.10 oranında oy alabilmişti; kamuoyu yoklamalarında bugün seçim olsa MHP’nin o oranın yarısına -hatta yarısının da biraz daha altına- düşebileceği görülüyor. AKP herhalde MHP’nin oylarındaki düşüşü göz önünde tutarak, ittifakın küçük ortaklara yararına son veren yeni seçim kanununda barajı %7’ye düşürdü; MHP, anketlere bakılırsa, düşürülen baraja da takılabilir.
Zaten bu yüzden MHP ve lideri Bahçeli’nin AKP’ye gösterdiği ilgi ve takdir ilk bakışta anlaşılamıyor. Oysa biraz yakından bakıldığında, ilginin sebebini ve takdirin altında yatan anlamı fark etmek mümkün olabiliyor.
Her şeyden önce MHP’nin bildik partilerden olmadığını hatırlamak gerekiyor. Bir ‘dava partisi’ MHP. Her ‘dava partisi’ gibi onun da iktidar olmak veya iktidara yakın bulunmak gibi bir arzusu var. AKP de bir ‘dava partisi’ ve ortaklık kurulduğu andan başlayarak iki parti iktidar zemininde uyumlu bir birliktelik sergileyebiliyorlar. AKP’de de her halükarda iktidarda kalma içgüdüsü güçlü. Birliktelik AKP’ye bu anlamda yaradı.  Peki MHP’ye yaramadı mı?

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı