Fenerbahçe’de Dimitris Itoudis dönemi resmen başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Başantrenör Dimitris Itoudis için imza töreni düzenledi. 3 yıllık anlaşmaya imza atan tecrübeli antrenör, "Bana güvendikleri için yönetime teşekkür ediyorum” dedi.

SPOR 21.06.2022, 15:20
4
Fenerbahçe’de Dimitris Itoudis dönemi resmen başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nda 3 yıllığına anlaşmaya varılan Başantrenör Dimitris Itoudis, resmi imzayı attı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki imza törenine Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, Basketbol Operasyonları Genel Direktörü Maurizio Gherardini, Genel Menajer Derya Yannier ve Basketbol Operasyonları Direktörü Defne Patır katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Sertaç Komsuoğlu, “Özellikle EuroLeague’de Rus takımlarıyla ilgili alınan kararlardan en çok etkilenen takım olduk ve hedefimizden uzak kaldık. Ancak sezonu çok değerli bir şampiyonlukla tamamladık. Bu kıymetli şampiyonlukta emeği olan tüm antrenörlerimize ve sporcularımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Şimdi yeni bir heyecanın temellerini atıyoruz. Avrupa’nın en değerli markalarından birisi olan Fenerbahçe Beko’yu, Dimitris Itoudis ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlaşmanın kıymetli antrenörümüz ve kulübümüz için hayırlı olmasını diliyorum. İdari yapılanmamızdaki bazı değişikliklere de değineceğiz. Ailemizin uzun süredir Fenerbahçe Genel Menajeri olan Maurizio Gherardini, yeni dönemde basketbol operasyonları genel direktörü olarak görev yapacak. Fenerbahçe Beko Gneel Menajeri yardımcısı Derya Yannier ise artık şubemizde genel menajerlik görevini üstlenecek. Yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum” cümlelerine yer verdi.

Fenerbahçe’nin basketbolda Avrupa’nın en güçlü markalarından birisi olduğunu aktaran Komsuoğlu, “Biz de bu değeri korumak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Umarız Itoudis’in liderliğinde, idari ekibimizin her kademedeki güçlü yapılanmasıyla, Fenerbahçe’yi en üstte görmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında, cumhuriyetimizin parlayan yüzü olan Fenerbahçemiz, camiamızın gücü ile her branşta kupaların adı olacak” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’de göreve geldiği için onur duyduğunu ve kendini çok şanslı hissettiğini belirten Itoudis, “Görevimin ve sorumluluğumun farkındayım. Fenerbahçe ailesine geldiğim için çok mutluyum. Bana güvendikleri için yönetime teşekkür ediyorum. Yüksek basın katılımı da beni inanılmaz mutlu etti. Çalışma arkadaşlarımla Fenerbahçe’de tarih yazmak için buradayız. Elimizden geleni yapacağız. Neleri inşa etmek istediklerimizi biliyorum. Umarım Fenerbahçe ailesiyle hep birlikte bunu yapacağız. Bu salonda geçmişte çok fazla duygu yaşandı. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Zeljko Obradovic ve Galatasaray Başantrenörü Andreas Pistiolis ile dostluklarıyla alakalı da Itoudis, “İlişkiler tabii ki insani, çok güzel bir hikaye var Obradovic ile. Biz sadece iş arkadaşı değiliz, aile dostuyuz. Andreas (Pistiolis) ile de aynı. Onunla da aile dostuyuz. Rekabete gelince, rekabet hep olacak. Bunların hepsi büyük takımlar. Fenerbahçe, Partizan’la oynayacak, Real Madrid ile oynayacak, Rus takımları döndüğünde CSKA, Unics, Zenit ile oynayacak. Rekabet hep devam edecek. Sonuçta herkes kazanmak için oynuyor. Ben Banvit’te görev yaparken Obradovic’le karşılaştığımız ilk maçımız çok anlamlıydı, özeldi. Kendisiyle maçtan önce yemek yemiştik, maç başındaki ilk hava atışını unutamıyorum. Çok anlamlıydı. Ekibimle birlikte Fenerbahçe’nin başarısı için yarışacağız. Şampiyonluğu için Fenerbahçe’yi tebrik etmek istiyorum. Sarı mirası devamını getireceğiz.” diye konuştu.

Şu ana kadar iki transferin gerçekleştiğini dile getiren Yunan koç, “7/24 çalışacağız bunun için. Artık resmi olarak buradayım, imzalar atıldı. Ben yeniyim şu anda. Oyuncuları tartışıyoruz. Biraz zaman gerekiyor. Taraftarlarımıza şu mesajı iletebilirim, taraftarlar rahat uyuyabilir. Fenerbahçe çok güçlü hedefler için burada herkes için çalışıyor. İsimleri veremiyorum tabii ki. En güzel takımı kurmak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Dimitris Itoudis, sözlerine şöyle devam etti:

Antrenörler olarak amaçlarının oyuncuların performansına destek vermek olduğunu kaydeden Itoudis, “Işıklar onların üzerinde olsun. Benim bir felsefem var. Kazanan bir takım kültürü oluşturmak. Neyimiz var, neyimiz yok bunlara bakacağız takımı inşa ederken. En önemlisi kimlik ve kimya olması. Roller çok önemlidir. Fedakarlık çok önemlidir. Birlik içinde, kimya içinde çalışacak bir takım oluşturmalıyız. CSKA’da Hines savunmada çok iyiydi, Milos da destek oluyordu. Elimizde ne varsa ona göre ayarlama yapmamız gerekiyor. Burası benim takımım değil. Milyonlarca taraftara sahip olan çok büyük bir takım. Ne kadar hızlı anlarlarsa, o kadar hızlı adapte olurlar. Buraya bilet alıp gelen taraftarlara görmek istedikleri şeyi görmelerini sağlayacağız” dedi.
Itoudis, Fenerbahçe ile anlaşmadan önce Zeljko Obradovic ile görüştüğünü de söyledi.

Takımdan ayrılma ihtimali olan Jan Vesely ile kendisinin de konuştuğunu aktaran tecrübeli başantrenör, “Jan’ın, Fenerbahçe için nasıl bir anlam taşıdığını biliyoruz. Kulübün verdiği teklif ve yaptığı fedakarlıkları da biliyorum ama Jan için bu bir aile kararıydı. Aynı şekilde Nando ile de konuştuk. Geçmişte birlikte 5 yıl çalışmıştık, o da bir ortam değişikliği istemişti. Gherardini ile sürekli konuşuyoruz. Nando ile önceden çalışmış olmam da elimizi rahatlatıyor. Wilbekin ile de görüşmelerimiz sürüyor, olumlu düşünüyorum” diye konuştu.
Itoudis, cümlelerini şöyle noktaladı:

Konuşmaların ardından Itoudis, kendisini 3 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı ve Fenerbahçe formasıyla poz verdi.
“Benim temsil ettiğim bir şey var. Mutlaka düşebiliyoruz, başarısızlıklar olabiliyor. Ailede, işte, aşkta. Önemli olan bunlarda dik durabilmek. Zor olacağını bilerek devam etmek. Kupa kaldırmak değil sadece başarılı olmak. Asıl savaşlar kapı arkasındaki savaşlardır. Melih Mahmutoğlu antrenmanda belki bir sürü atış kaçıracak ama siz maçta attığı bir sayıyı göreceksiniz. Bu düşünce şekliyle devam etmemiz gerekiyor.”
“2014’te Banvit ile imzaladığımda, buraya her geldiğimde taraftarın desteğini hissetmiştim. Bazen geleceği tahmin edebiliyoruz. Evrende neler olacağı yazılıyor. Sizler sayesinde Fenerbahçe ailesine mesajlarımız çok güzel bir şekilde iletilecek.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı