Filipinler’in Başkenti, Bayrağının Anlamı, Nüfusu, Ana Dili, Para Birimi

Pasifik Okyanus’un batısında yer alan Filipinler, binlerce adadan meydana gelmektedir. Filipinler hakkında genel bilgileri ve Filipinler’de görülmesi gereken önemli noktaları sizler için araştırdık.

DÜNYA 24.03.2024, 15:40
Filipinler’in Başkenti, Bayrağının Anlamı, Nüfusu, Ana Dili, Para Birimi
Filipinler’in resmi adı, Filipinler Cumhuriyetidir. Filipinler, Pasifik Okyanusu’nun batı kesiminde yer alır. İrili, ufaklı binlerce adadan meydana gelen ülke toplamda 7 bin 641 adaya ve adacığa sahiptir. Yedi binden fazla adaya sahip olan ülke esasen üç ana coğrafi kara parçasından meydana gelmektedir. bunlar Luzon, Visayas ve Mindanao’dur.
Filipinler’in deniz aşırı komşuları arasında kuzeyde Tayvan ve Çin yer alır. Ülkenin batısında Vietnam, kuzeyinde Luzon Boğazı, batısında ise Güney Çin Denizi bulunur. Ülkenin güneydoğu kesiminde ise Sulu Deniz ve bu denizin karşı kıyılarında ise Borneo Adası yer alır. Güney kesimde ise Celebes Denizi, ülkenin diğer adaları ile Endonezya’yı birbirinden ayırmaktadır.

Toplamda seksen idari bölümden oluşan Filipinler’de yüz yirmi şehir ve on yedi bölge bulunur. Filipinler’in başkenti ise Manila şehridir. Manila, Luzon Adası üzerinde yer alır ve ülkenin en gelişmiş şehri olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda ülkenin birçok yeri UNESCO Dünya Miraslar Listesi içerisinde yer almaktadır.

Filipinler, Asya Kıtası’nın en kalabalık sekizinci ülkesidir. Dünyanın ise en fazla nüfusa sahip olan on üçüncü ülkesi olma özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra on iki milyon civarında Filipinlilerin ise farklı devletlerde yaşadığı bilinmektedir. Filipinler’in nüfusu ile ilgili açıklanan son verilerde, ülkede yaşayanların sayısının yüz milyonun üzerinde olduğu açıklanmıştır. Tarih öncesi dönem ele alındığında, Filipinler’deki ilk yerleşimin Ön Avustralya ırkından olan Negritoların başlattığı tahmin edilmektedir.

Filipinler’in bayrağı mavi, kırmızı ve beyaz renklerden meydana gelir. Sol köşede üçgen şeklinde yer alan beyaz kısmın ortasında ise sarı renkte, sekiz köşeli bir güneş yer alır. Güneşteki sekiz köşe, Filipinler’i temsil etmektedir. Bayraktaki kırmızı renk özgürlük için dökülen kanları temsil ederken, beyaz renkteki üçgen ise eşitliği temsil etmektedir. Aynı zamanda beyaz renk saflık ve temizlik anlamında gelmektedir. Mavi renk ise adaleti ve barışı temsil etmektedir.

Filipinler’in resmi para birimi Filipinler pesosudur. Filipinler Merkez Bankası Bangko Sentral ng Pilipinas tarafından basılmış ve tedavüle sokulmuştur. Filipinler pesosunun uluslararası sembolü ise PHP’dir.

Filipinler’de toplamda yüz seksen altı adet dil bulunmaktadır. Bunlardan yüz seksen iki tanesi ülkede hala konuşulmaktadır. Bu dillerin yanı sıra Filipinler’de iki adet resmi dil bulunmaktadır. Bunlar Filipince ve İngilizcedir. En yaygın kullanılan resmi dil ise Filipincedir. Bu dil günlük hayatta sıklıkla tercih edilirken, İngilizce ise daha çok resmi alanlarda tercih edilmektedir. Aynı zamanda İspanyolcada ülkede çok sık konuşulan diller arasında yer alır.

UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Filipinler’de görülmeye değer birçok yer bulunur. Tropikal ormanları, volkanik dağları ve okyanusu ile dikkatleri üzerine çeken ülke, turizm açısından oldukça önemlidir. Birçok kişinin balayı için tercih ettiği Filipinler’de görülmesi gereken başlıca noktalar şu şekilde sıralanabilir;

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı